Hirdetés

Philip Pullman: Rubin és füst

|

1871-et írunk, mikor a tizenhat éves Sally Lockhart árván marad – édesapja után pedig nem marad más, csak egy különös üzenet…

Hirdetés

Sally nagyon szerette édesapját: mivel anya nélkül kellett felnőnie, ez a szeretet a lehető legnagyobb volt. Mr. Lockhart azonban előbb tanítatta meg lányát lőni, mint hímezni, így nem csoda, hogy Sally-re furcsán néz mindenki… Köztük egyetlen élő rokona és gyámja is, egy utálatos vénlány, aki minden áron bele akarja sulykolni Sally-be, hogy mihaszna teremtés; valamint azt sem titkolja előtte, hogy nem szívesen látott vendég a házban.

A magányos Sally úgy érzi, nem bírja már sokáig ezt az állapotot. Apjáról csak annyit tud, hogy egy üzleti hajóút során halt meg, egy nap azonban különös levelet kap… A papíron mindössze egy pár soros szöveg található, tele helyesírási hibákkal és homályos utalásokkal egy „hétszentség” nevű dologra és egy „Marcsbenksz” nevű emberre. A levelet ott adták fel, ahol utoljára látták élve Sally édesapját, így a lány útnak indul, hogy végére járjon dolognak – ez a nyomozás azonban veszélyesebbnél veszélyesebb kalandokba sodorja őt…

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.