Hirdetés

Philipp Vandenberg: Az ötödik evangélium

|

Ha valakinek tetszett a Dan Brown által írt Da Vinci-kód, akkor ezt a könyvet is érdemes elolvasnia.

Hirdetés

 

Anna Seydlitz megözvegyül. Férje, Guido egy autóbalesetben veszti életét. Azonban a helyzet nem olyan egyszerű. mint amilyennek elsőre látszik, ugyanis Guido nem volt egyedül. A kocsiban, ami felismerhetetlenségig roncsolódott egy női táskát talál. Nyomozni kezd és hamar kiderül, hogy a táska tulajdonosa nem egészen olyan, mint amilyenre Anna számított. A nő lakásán egy bombázó helyett, egy középkorú tolószékes nő fogadja. Anna zavarban van és nem tudja mit higyjen halott férjéről. A dolog azonban csak akkor válik igazán bonyolulttá, amikor tudomására jut, hogy megboldogult Guidója kétes üzletekben volt benne, melynek tárgya egy régi kopt pergamen. A pergamen másolatával egy szakértőhöz siet. Az idős, néha a pohár fenekére néző professzor meghal. Ez a könyv további részében is jellemző azokra, akik valamilyen logikus dolgot derítenek ki arról a bizonyos pergamenről.
A gyilkosságokon kívül feltűnnek kémkedő jezsuiták, álújságírók, különféle alvilági szervezetek. Természetesen mindenkinek a pergamenre fáj a foga, ami nem is csoda, hiszen olyan információt tartalmaz, amely gyökeresen megváltoztathatja az egyház szerepét a világunkban.
Philipp Vandenberg regényének eredetije 1993-ban jelent meg először. Magyar nyelvre Pető Katalin fordította. Kellemes időtöltést hozzá!

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.