Hirdetés

Rasszisták a hupikék törpikék?

|

A kérdés nem vicc, bármily mulatságosan is hangozzék. Ugyanis egy francia író szerint a törpök náci és sztálinista jellegű közösséget építettek ki.

Hirdetés

Antoine Buéno a szerző, akinek a Le Petit Livre Bleu (Kis Kék Könyv) című alkotása csak június elején kerül a boltokba. Ennek ellenére a fő mondanivaló máris ismert a közönség számára.
Az író szerint felettéb gyanús, hogy a "rasszistának tűnő" kék törpikék állandóan konfliktusban vannak a "zsidós külsejű" hókuszpókkal. A könyv hangsúlyozza, hogy szerinte a belga kultuszrajzfilm a gyerekek tudatalattijára hatva próbálja meg a náci elvekete elfogadhatóvá tenni.
A szerző azt is állítja, hogy a rajzfilm megerősíti a náci kliséket. Példának Törpillát említette, aki szőkeségével az árja szépséget testesíti meg. Vele szemben viszont Hókuszpók figurája a 30-as évek zsidóellenes karikatúráinak figuráit idézi. A törpök a maguk kék arcbőrükkel egy rasszista, zárt társadalmat alkotnak.
Egyébként nem ez az első eset, hogy a kedves kis rajzfilmsorozatot "támadás" éri. Korábban olyan hajmeresztő és szemkidüllesztő állítások láttak napivlágot amelyek szerint a törpök homoszexuáliso. Ezt abból szürték le, hogy csak egyetlen nőnemű törp él közöttük.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.