Hirdetés

Raul Renier: Sötét álmok

|

A szerző neve ismerősen csenghet a hazai fantasy kedvelőinek. Ebben a novelláskötetében egy alternatív középkorba kalauzolja el az olvasót.

Hirdetés

A változó hangvételű írások között találunk könnyed és komor novellákat egyaránt. A kötet műveinek egyik legfontosabb közös vonása, hogy elgondolkodtatóak. A történetek adott ritmus szerint váltakoznak, egy-egy sötétebb hangulatú alkotás után a könnyed témájú és stílusú írások következnek.
Ami teljesen egyedivé teszi a válogatást, az a stílusjegyek keveredése. A népmesei motívumoktól kezdve, a krónikások elbeszéléseire jellemző archaikusságon át, a fantasy történetek különös lényein keresztül, egészen a kísértethistóriák dermesztő hangulatáig minden fellelhető Renier írásaiban. A történetekben lovagok, boszorkányok, grófok, nincstelenek, orkok és törpék vívják saját küzdelmüket a természetfölötti hatalmakkal, vagy éppen a mindennapi gondokkal.
A Sötét álmok novelláskötet eredetileg 2003-ban jelent meg. De ez a kiadás tartalmaz három új írást, amelyek az eredetiben nem lelhetőek fel. A könyv a Delta Vision gondozásában jelent meg 2012. 06. 19.-én. A borítón található festményt Tikos Péter és Vass Richárd alkotta.

Kellemes időtöltést hozzá!

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.