Hirdetés

Rekord idejű könyvtári késés

|

A szóban forgó késés nem kisebb, mint 122 év.

Hirdetés

A helyszín Ausztrália, ahol a pecsét szerint 1889. január 30.-án kölcsönözte ki valaki Charles Darwin: A fajok eredete című kötetét. A Sydneyben lévő Camden könyvtár dolgozói nagyot néztek, amikor a minap visszakerült hozzájuk a ritka könyv.
Kiderült, hogy a kötet közel ötven évig egy magánygűjtemény része volt, de a közelmúltban megkapta egy helyi egyetem, ahonnan visszakerült az eredeti tulajdonoshoz, a könyvtárhoz. A késésért járó bírság pedig nem kevesebb, mint 7,4 millió font.
A könyvtár nem számolja fel a díjat, ugyanis "amnesztiahónapot" tart, vagyis büntetlenül visszavihetik a késésben lévő kikölcsönzött könyveket. Hozzáfűzték, hogy a Darwin-kötetet többé senkinek nem adja ki kölcsönzés céljából.
A cikkben szereplő könyv egy első kiadásban, 1859-ben megjelent kötet, ami több, mint 150 éves - jelent meg a The Daily Telegraph című brit lapban.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.