Hirdetés

Richard A. Knaak: Tűzokádó sárkány

|

A fantasy egyik legnépszerűbb írójának ez a könyve jelent meg először magyar nyelven. Tehetségét már itt is megvillantotta.

Hirdetés

A Tűzokádó sárkány egy furcsa regény. Persze a furcsa szót nem rossz értelemben kell érteni. Furcsa, mert a történet sablonossága ellenére egyszerűen magába szippantja az olvasót, és akárhogy nézzük ez az egyik, ha nem a legfontosabb dolog egy könyvnél.

A történet szerint tizenhárom sárkánykirály uralkodik, akik elnyomásban tartják az embereket. Néhanapján azonban születik egy-egy nagy hatalommal bíró mágus, aki felveheti a harcot a zsarnokokkal. Az egyik ilyen mágus Nathan Bedlam volt, akinek sikerült a sárkányok legnagyobb hatalommal rendelkező tagját elpusztítani. Néhány évig viszonylagos béke honolt, de a sárkányok újabb fenyegetést jelentenek az emberekre. De van egy ember, akitől félnek, hisz ereiben Nathan vére folyik, és a hatalma is óriási. A fiú azonban nem is sejti, hogy egy hatalmas mágus leszármazottja, vígan éli átlagos életét, amikor egy nap egy titokzatos idegen az életére tör…

Mint írtam is, a történet hemzseg a fantasy műfaj sablonjaitól. Sárkányok, gonosz varázslók, jó varázslók, démoni lények és egy átlagos figura, akiből nagy hatalmú hős válik. Mindez azonban fel sem tűnik addig, amíg le nem rakjuk a könyvet, hisz a hangulat és az események sűrűsége egy percig sem hagyja nyugodni az olvasót.
A borító első ránézésre minőségen aluli tartalmat sejtet, de ez is csak egy a 90-es évek rosszul sikerült borítói közül. Tehát a karddal feszítő, zord tekintetű barbár ne vegye kedvünket, mert egy nagyon szórakoztató könyvhöz van szerencsénk. Mély mondanivalót ne keressünk, mert nincs benne. De nem is ez a lényeg, hanem a szórakoztatás. Ennek pedig maradéktalanul eleget tesz.

A könyv eredeti címe Firedrake. Magyar nyelvre Friedmann Károly ültette, és a Griff könyvek tagjaként látott napvilágot a Zrínyi nyomdában 1990-ben. Kellemes időtöltést hozzá!

 

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.