Hirdetés

Robert Louis Stevenson: A Fekete Nyíl

|

Egy izgalmas regény, harcokról, politikáról, lovagokról és persze romantikáról.

Hirdetés

 

A történet a középkor utolsó évtizedeiben játszódik, amikor Anglia életét az a kegyetlen belháború nyomorította meg, amit „rózsák harca” néven emleget a történelem. Hogy miért ez a neve, az roppant egyszerű. A két szembenálló fél címereire utal, ugyanis a Plantagenet királyi ház egyik ága, a Lancester-ház, aminek a címere egy vörös rózsa, a másik ág pedig a York-ház, melynek egy fehér rózsa díszítette zászlóit. Kötetünk két főhőse az ifjú Dick és Joanna, akik a két szembenálló házhoz tartoznak. Stevenson rajtuk keresztül mutatja be azt a korszakot, amely Shakespeare királydrámáiból is ismerős lehet. A könyv szerzője ugyanaz a Stevenson, aki a méltán híres Kincses Szigetet is jegyezte. Az író 1850-ben született Skóciában. Műveiből többen is készítettek filmet.
A szóban forgó regény eredetije a The Black Arrow nevet viseli és 1888-ban jelent meg. Magyar nyelvre Szinnai Tivadar fordította. Több kiadó is megjelentette hazánkban, de az egyik legelterjedtebb verzió az, ami a Móra Ferenc Könyvkiadó Delfin könyvek sorozatában jelent meg 1977-ben. Kellemes időtöltést hozzá!

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.