Hirdetés

Robert Ludlum: A Fantom (A Bourne - rejtély)

|

Nagyon sokan ismerik és kedvelik a Bourne filmeket, de azt kevesebben tudják, hogy kitől is származik az alapötlet.

Hirdetés

 

Csúnya sebeket viselő, eszméletlen férfit mentenek ki a Földközi-tengerből, egy apró halászfalu mellett. A helyi orvos heteken át ápolja az idegent, aki hosszas kóma után magához tér. Egy bökkenő azonban akad. A férfi nem emlékszik még a saját nevére sem. Elméjében csak összefüggéstelen emlékfoszlányok, gondolattöredékek, kínzó képek maradtak. Egyetlen nyomon indulhat el az idegen. Az orvos egy mikrofilmdarabot operál ki ápoltja lapockája alól. Ezen egy zürichi bank neve és egy bankszámlaszám található. Felgyógyulva útnak indul Zürichbe, ahol végre nevet kap az ismeretlen arc. Ő lenne Jason Bourne. Jason Bourne, akit folyamatosan üldöznek és megpróbálnak eltenni láb alól. Bourne-nek küzdenie kell az életben maradásért, önazonosságáért és az igazságért. Jason kutatni kezd, hiszen az egyedüli remény az életben maradásra, ha megtudja, ki lehet Jason Bourne és kicsoda ő maga.
Robert Ludlum 83 évvel ezelőtt született New Yorkban. Több mint 20 világsikerű bestseller írója, amelyek közül jó néhányat megfilmesítettek. Jelen mű filmváltozatát 2002-ben A Bourne – rejtély címen, Doug Liman rendezésében, Matt Damon főszereplésével mutatták be a mozik. Kevesen tudják, hogy korábban is készült film A Fantom címmel, ebből a könyvből, ahol a címszerepet Richard Chamberlain játszotta, azonban ez nem lett akkora siker, mint későbbi remake-je. Egyébként a könyv eredetije 1985-ben jelent meg The Bourne Identity címen. Magyar nyelvre Félix Pál fordította és 1989-ben látott napvilágot az I.P.C könyvek tagjaként. Kellemes időtöltést hozzá!

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.