Hirdetés

Robin Cook: Járvány

|

Mit nekünk sertés- és madárinfluenza… Ha igazi járványtól akartok tartani, féljetek az ebolától!

Hirdetés

Az 1970-es években már azt hitték az emberek, hogy a fejlett országokban maximum egy jól nevelt influenza fenyegetheti az egészségüket – a klasszikus, tömeges emberáldozatokat követelő járványokról csak rémisztő meséket hallottak a harmadik világból. Így gondolta ezt a gyerekorvosból hirtelen lett járványfelügyelő is, az Atlantában dolgozó Marissa Blumenthal. A szerelmi bánatból lábadozó, zsebcirkáló doktornőt azonban hamar mélyvízbe dobják főnökei: egy jó hírű klinikán kitört, különösen fertőző és halálos járvány megfékezésére küldik – ami, mint utóbb kiderül, nem más, mint a hírhedt ebola.

Marissa szakmai önbizalomhiányát nagyban tetézi, hogy bár a járványt viszonylag hamar sikerül megfékezni, annak eredetét tökéletes homály fedi – és ami még aggasztóbb: kis idő múlva szinte hajszálra hasonló módon tör ki egy újabb ebola-járvány. Az ország legnépszerűbb kórházai szinte egymás után kerülnek karantén alá, a vírus után nyomozó Marissában pedig egyre erősödik a gyanú, hogy a megbetegedéseket valaki szándékosan okozza…

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.