Hirdetés

Sok szemét az Amazon könyvesboltjában

|

No persze nem a kézzel fogható hulladékokra kell gondolni, hanem az elektronikus áruházat elöntővel.

Hirdetés

Az Amazon bevezetett egy új üzleti mondellt, miszerint a szerzőknek nem kell kiadókkal szerződniük ahhoz, hogy megjelenjen a könyvük. Rögtön az online piacon vált elérhetővé az alkotás. Az ár 70%-a a szerzőt illeti, míg a maradék 30% az Amazoné.
Ez mind nagyon szépen hangzik, hiszen emelkedett a könyvkiadási kedv. Azt azonban meg kell jegyeznünk, hogy nem azért kezdtek nagy iramban publikálni, mert annyi tehetséges író rejtőzik az emberek között. Szó szerint, gépesített könyvgyárak ontják a silányabbnál silányabb alkotásnak is alig nevezhető valamiket.

Olyan útmutatók jelentek meg, aminek a segítségével az emberek naponta állíthatna elő könyveket. Egy Autopilot Kindle Cash nevű szoftver segítségével állítólag napi 10-20 könyv is összerakható. Persze nem kell egyedi, saját fantáziából kipattant dologra gondolni. A program az interneten található könyvekből ollózza össze a szöveget, amiket a kiadók nagy ívben elkerülnének.

Röpke nyolc év alatt óriási változás következett be a könyvkiadásban, amit a számadatok igazolnak. 2002-ben 215 ezer hagyományos és 33 ezer nem hagyományos könyvet adtak ki, de 2009-re az arány teljesen megváltozott, 302 ezer hagyományos könyv versenyzett 1,33 millió egyébbel (2010-ben már 316 ezer vs. 2,8 millió).
Olyan is előfordul, hogy nyomtatásban megjelent könyveket lopnak el és adnak ki más néven. Emiatt kénytelen az Amazon szigorítani a kiadás rendszerét. Ha a vevők nem találnak minőségi könyveket, akkor az egyik fő bevételi forrásnak számító Kindle vonzereje is csökkenhet.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.