Hirdetés

Stanislaw Lem: Kiberiáda

|

A sci-fi mesterének egyik remekműve.

Hirdetés

A nem véletlenül népszerű író eme könyve a robotok világába kalauzol el minket, de ez a címből is kiderül. Daliás fémlovagok, szerelmes robothercegek, zörgő vasremeték, hiú és szeszélyes számítógépek, elektronikus boszorkányok a főhősei Lem könyvének, amely egyszerre vidám és félelmetes. A kibernetikus csodavilágban zsarnok gépkirály harcol a holdbéli elektrosárkánnyal vagy algoritmikus fenevaddal. Robotkatonák üldözik azt a sárga, kocsonyás életformát, akiben ráismerhetünk saját fajunkra, az emberre. A könyvben számos stílusjegy keveredik. Tündérmese, pajzán novella, széphistória vagy a lovagregény elegyével világít rá a jövő vagy atomkorszak filozófiai, társadalmi, tudományos és erkölcsi kérdéseire, problémáira.

Stanislaw Lem a világ egyik, ha nem a leghíresebb sci-fi írója. 1921-ben Lengyelországban született. Egykor ő volt a legolvasottabb, nem angol nyelven író sci-fi szerző az egész világon. Műveiben gyakran felfedezhetünk olyan tartalmakat, melyben filozofál a technológiáról, az intelligencia természetéről és az emberiség világegyetemben elfoglalt helyéről. Könyvei 41 nyelven, jóval több, mint 27 millió példányban keltek el. Élete 2006-ban ért véget szülőhazájában.
Jelen könyve 1967-ben jelent meg Cyberiada címen. Az általam olvasott verzó 1987-ben jelent meg az Európa könyvkiadó kínálatában, Murányi Beatrix fordításában. Kellemes időtöltést hozzá!

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.