Hirdetés

Stephen King: A coloradói kölyök

|

Szemre láthatóan sem egy megszokott regény a thriller neves képviselőjétől, ugyanis mindössze 164 oldal, témáját tekintve pedig inkább egy rejtélyes krimi, mint sem egy hátborzongató thriller.

Hirdetés

 

 

 

A történet egy Maine állambeli kicsiny szigeten játszódik, a főszereplőik pedig a helyi újság szerkesztői. A két öreg jóbarát, Dave Bowie és Vince Teague, akik már régóta a lapnál dolgoznak és szeretnek tanítani másokat, de csak egyetlen feltétellel, ha az alany szeret tanulni. Ilyen ember Stephanie McCann is, aki az újságnál tölti gyakorlatát és egy nap érdeklődve fordul a tapasztaltabb kollegáihoz, hogy pályafutásuk során melyik volt a legrejtélyesebb eset amivel találkoztak. A két jóbarát ekkor kezdi el mesélni a fiatal gyakornoknak a coloradói kölyök történetét.

Az egyik reggel két iskolába igyekvő szerelmes a partnál egy férfi hullát találnak. Nincs nála se irat, se a testén ismertetőjegy, így személyazonossága megállapíthatatlan. A rendőrség hamar le is zárja az ügyet, egyedül a két újságírót érdeklik a megoldatlan rejtélyek, melyekből a könyv előrehaladtával egyre többel ismerkedhetünk meg. Így hát a két jóbarát tovább nyomoz az ügy iránt és a kitartó munka meg is hozza gyümölcsét, ugyanis pár év után sikerül kideríteni a személy kilétét, ám az igazi rejtély csak ezután veszi kezdetét. Minél több információt tudunk meg a „coloradói kölyök” halálának körülményeiről, annál kevésbé érthető az eset. Vajon öngyilkos lett a férfi? Netán egy gyilkosság áldozata lett? Hogy került Mainebe? Mit keresett itt?

A könyvben nem kapunk olyan részletes leírást a szereplőkről, mint ahogy azt már megszokhattuk Kingtől, ám őszintén megvallva ez egyáltalán nem is hiányzik, ugyanis a regény minden egyes oldalán történik valami váratlan vagy meghökkentő esemény. Így a regény egyetlen pillanatra sem válik unalmassá, és elejétől a végéig fent tartja az olvasó érdeklődését.

Igaz rövidsége miatt egy hétvége alatt kiolvasható, de akik szeretik a rejtélyeket és egy izgalmas könyvre vágynak, azoknak tökéletes választás „A coloradói kölyök”. Szokták mondani, hogy a jó könyv ismertetőjele, ha már a könyv felénél félsz, hogy egyszer vége lesz, és nem olvashatod tovább. Ez az érzés nálam végig megvolt az olvasás közben.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.