Hirdetés

Stephen King: A sárkány szeme

|

Egy kiváló fantasy történet a horror nagymesterétől…

Hirdetés

 

A Delain birodalomban járunk. Itt uralkodik Roland király. Nem nevezhető különösebben bölcsnek, sőt még az uralkodásban sem jeleskedik. Azonban kiváló vadász. Egy alkalommal sikerül leterítenie a birodalom egyik hírhedt fenevadát, egy sárkányt, aminek a feje a szobájának falát díszíti. Roland szolgálója Flagg, a varázsló. Két fia Peter és Thomas. Egy nap Rolandot meggyilkolják. Minden jel arra mutat, hogy az idősebbik fiú, Peter a tettes. Thomas, aki megörökli a trónt, börtönbe záratja fivérét, a Tűtoronyba. Peter egy tervet eszel ki, amivel bebizonyíthatja ártatlanságát…
King ezt a könyvet eredetileg lányának írta ajándékba, mert az nem szerette apjának azon írásait, melyek szörnyekről és különféle rémségekről szólnak. Érdekesség, hogy a könyv kapcsolódik King Setét Torony ciklusához. Az eredetije egyébként 1984-ben jelent meg The Eyes of the Dragon címen. Magyar nyelvre Müller Bernadett fordította és a különböző kiadóknál különböző címen jelent meg: A sárkány szeme, A Mágus, A Szem. Kellemes szórakozást hozzá!

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.