Hirdetés

Száműzték Sherlock Holmest az iskolai tananyagból

|

Hol máshol is történhetett volna ez a dolog, mint Amerikában, egy virginiai körzetben.

Hirdetés

Be kell látnunk, hogy Sir Arthur Conan Doyle egyedi nyomozójának történetei a világirodalom gyöngyszemei közé tartoznak. Ezt nem gondolják így Virginiában, ugyanis az egyik Sherlock Holmes regényt kitiltották a tananyagból, mivel egyes szülők szerint az sérti a mormon vallást.
A szóban forgó regény 1887-ben íródott, és az egyik fejezetben szó van egy mormon közösségben történt kénszerházasságról.
Az egyik diák szülei megalázónak tartják a leírást vallásukra nézve. A poén az egészben, hogy a körzeti tanügyi felügyelőség igazat is adott nekik. Igaz csak egy iskolában szerepelt a kötelező olvasmányok között Doyle klasszikusa, de a döntés az összes iskolát érinti.
Korábban is volt már ehhez hasonló eset. Az egyik helyi lap, a Star Exponent szerint másfél évvel ezelőtt, a közeli Culpeperben tiltották be Anna Frank naplóját. Az indok a "szexuális tartalmak ábrázolása" volt. Ugyanis a zsidó kislány írt tinédzserkori gondolatairól is.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.