Hirdetés

Szavazz a XXI. század legjobb könyveire

|

Itt a lehetőség, hogy a te szavazatod is befolyásolja, melyik könyv lesz a XXI. század legjobb könyve.

Hirdetés

 

A szavazás még 2008. május 29-én indult a Goodreads jóvoltából, azóta 851 különböző könyv került fel a listára, és ezekre összesen 2,718 szavazat érkezett.

 

A jelenlegi első helyezett az afganisztáni születésű, Amerikában élő Khaled Hosseini regénye, a The Kite Runner. A történet szerint 1970-ben járunk Afganisztánban. Egy szegény és egy gazdag gyermek együtt tölti egész gyerekkorát, mert összekötik őket kedvenc időtöltésük, a papírsárkány eregetés. Egy szomorú esemény azonban elválasztja a két fiút, Amirt és Hasszant egymástól. Amir az Egyesült Államokban kezdi felnőtt életét, ám nem tud szabadulni gyermekkori tette miatti bűntudattól, így visszatér a tálibok uralta, háborús Afganisztánba. A könyv magyarul Papírsárkányok címmel jelent meg.

 

A második helyen Audrey Niffenegger debütáló kötete, a 2003-ban kiadott The Time Travelers Wife áll, mely egy férfiról szól, aki időeltolódási rendellenességgel született, ilyenkor elmúlt és eljövendő érzelmi csomópontjain találja magát. Sosem tudja, mikor történik meg vele újra, és hol köt ki legközelebb. Ennek ellenére próbálnak feleségével normális életet élni biztos állással, gyerekekkel, barátokkal. A könyv magyarul Az időutazó felesége címmel jelent meg.

 

A dobogó legalsó fokán J.K. Rowling sikersorozatának, a Haryy Pooternek a 7., befejező kötete a Harry Potter és a Halál ereklyéi szerepel. Harrynek egy lehetetlennek tűnő feladatot kell teljesítenie: megtalálni és elpusztítani Voldemort utolsó Ereklyéit. Harry még sosem érezte magát ennyire egyedül és még sosem nézett szembe ennyire sötét jövőképpel, ám erősnek kell lennie, hogy teljesítse a rá bízott feladatot.

 

Ha szeretnéd leadni te is a szavazatodat, megteheted a Goodreads honlapján ITT, ahol a listán nem szereplő könyvek mellé újakat is felrakhatsz.

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.