Hirdetés

Szeghalmi Lőrincz: Levelek az árnyékvilágból

|

"Veszedelmes viszonyok Ung megyében."

Hirdetés

 

Furcsa események helyszíne lett Ung vármegye 1839-ben, amelyekről első kézből, egy orvos levelezéséből értesülhetünk. Szeghalmi Lőrinczet kollégái egy rendhagyó esethez hívják: egy asszony rettenetes gyomorgörcsöktől szenved, egészen addig, amíg a helyi varázsló gyógyító porát be nem veszi, ám attól pedig élő varangyos békákat kezd szülni. A szokatlan és hátborzongató esettel egy neves szakmai lap, az Orvosi Tár is foglalkozik, Szeghalmi doktor pedig egyre mélyebbre süllyed a nyomozás szövevényes mocsarában. A rejtély megoldásának érdekében borzalmas gyilkosságokkal, megelevenedő holtakkal és bosszúálló szellemekkel kell szembenéznie, és persze az életben maradásért is kénytelen komoly küzdelmet folytatni. Ám a nehéz helyzetben nem csak önmagára kell számítania: segítségére van egy tanulatlan füves ember, illetve egy titokzatos és szépséges nemes hölgy, Endrődy Ilona, akibe a doktor bele is szeret.

A fennmaradt levelek tanúsága szerint, ha Szeghalmi Lőrincz történetesen nem az orvosi pályát választja, kivételes tehetségű író válhatott volna, stílusa és látásmódja egészen egyedi: az eseményeket sebészi pontossággal rögzíti, ám a szenvedély és a gyötrő kétségek minduntalan átütnek a szikár prózai anyagon.

A kötet még igen friss, 2012-ben jelent meg a Magvető Kiadó berkeiben, az érdeklődőknek jó szórakozász hozzá!

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.