Hirdetés

Szobrot kap Petőfi Muzslyán

|

A vajdasági Muzslyán, jővő héten avatják fel Petőfi Sándor mellszobrát, a róla elnevezett kultúrális egyesület székháza előtt.

Hirdetés

A muzslyai Petőfi Sándor Magyar Művelődési Egyesület elnökségének és tagságának régi álma valósul meg azzal, hogy szobrot állíthatnak a híres magyar költő tiszteletére.

A szobor elkészítésére pályázatott nyert a magyarországi sándorfalvi Budai Sándor Kulturális Egyesület, mely a muzslyai egyesülettel már több mint tíz éve tartó kulturális kapcsolatot szeretné elmélyíteni azzal, hogy a sándorfalvi egyesület pályázott a Nemzeti Civil Alapprogram Nemzetközi Civil Kapcsolatok Európai Integráció Kollégiumához, ahol 1 millió forintot nyert.

A pályázat célja, hogy magyar költők szobrát állítság ki külföldön. A mostani szobor állítás már egy folyamat része, ugyanis pár éve romániai Újszentesen volt hasonló megmozdulás a Budai Sándor Kulturális Egyesület részéről.

A bronzból készült mellszobrott a csongrádi Máté István szobrászművész készítette. A szobor avató pontos időpontja pedig június 19-e.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.