Hirdetés

Takáts Sándor: Kémvilág Magyarországon

|

Bepillantást nyerünk a XIX. század Magyarországának kémvilágába.

Hirdetés

 

Takáts Sándornak sikerült betekintést nyernie a mára már megsemmisült bécsi levéltár magyar vonatkozású dokumentumaiba. Ezek alapján írja le nekünk, olvasóknak, hogy miként zajlottak a különféle megfigyelések vagy miként hallgatták ki Széchenyi, Wesselényi, Kossuth, Kölcsey és a többi ellenzéki tag baráti beszélgetéseit. A lefizetett besúgók jelentései hatalmas mennyiségű anyagot biztosítottak Takátsnak ahhoz, hogy hitelesen, de olvasmányos formában kalauzolja el az olvasót a magyarországi történelem egyik legizgalmasabb korszakába.
Takáts Sándor 1860 decemberében született. Tanulmányait Komáromban és Pozsonyban végezte, de megfordult a budapesti egyetemen is. 1886-ban pappá szentelték és még ugyanebben az évben tanítói munkáját is elkezdte. Rengeteg történelmi témájú könyvet írt. Ezt a kötetet 1932-ben írta, de csak 1980-ban jelent meg a Budapest kiadónál. Kellemes szórakozást hozzá!

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.