Hirdetés

Távcső – Nudzsúd Ali: Nudzsúd vagyok, 10 éves elvált asszony

|

A mi modern, európai világszemléletünkben már lassan furcsán néznek minden párra, akik 25 éves koruk előtt összekötik életüket. Él azonban egy jemei kislány, aki 10 éves korára már a váláson is túl volt…

Hirdetés

A mai világban egy válóper egyáltalán nem számít szokatlan eseménynek. Szinte minden napra jut egy ismerős, akiről azt halljuk, hogy egy röpke, vagy épp évtizedes frigy után lehúzza a karikagyűrűt. Aláírnak egy papírt, rosszabb esetben sor kerül egy-két bírósági tárgyalásra a ház, kocsi, gyerek, kutya és macska elosztásán – és sajnos sokszor tapasztalható, hogy a felnőtt emberek egyből marakodó óvodásokká változnak egy ilyen helyzetben.

Jemenben, ahol a nőket enyhén szólva sem nevezik egyenrangú félnek, még nehezebb egy válást lebonyolítani – pláne, ha a nő kezdeményezi. Nudzsúd Alit (csakúgy, mint ezernyi sorstársát) kisgyermekként adták el feleségnek szülei. A kislánynak az égadta világon semmilyen beleszólása nem volt a házasságba; úgy kellett tennie, ahogy azt parancsolták neki. A nála húsz évvel idősebb férje folyamatos terrorban tartotta őt, szexuálisan bántalmazta és rendszeresen verte. A tíz éves kislány olyan lépésre határozta el magát, ami szokatlan hazájába: a férj bánásmódját megelégelve kiharcolta a válást…

Várható megjelenés: 2010.10.01.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.