Hirdetés

Teknős Péter: Háború a vadonban

|

Ez a könyv a világtörténelem egy kevéssé ismert, mégis nagyon érdekes epizódját eleveníti fel.

Hirdetés

 

A XVIII. Század második felében vagyunk Kanadában, pontosabban a bevehetetlennek hitt Quebec erődítményénél. Ennek a regénynek két hőse is van. Az egyik Montcalm, a franciák tábornoka, a másik Wolfe, az angol csapatok vezére. Kettejük erőfeszítéseit írja le az író, hogy miként próbálják elfoglalni és megvédeni az erődöt. Ennek érdekében a hadművészet számos fortélyát felvonultatják.
Ehhez a regényhez, elengedhetetlenül szükség van némi történelmi és földrajzi ismeretre. Jó ha az olvasó tisztában van vele, hogy akkoriban a franciák és angolok között igen erős ellentét feszült. Ennél a könyvnél nem az a lényeg, hogy ismertesse a történelmi eseményt – arra ott vannak a történelemkönyvek - hanem a művészi megjelenítés, ami a mai kor emberének, és a jövő nemzedékének nyújt felejthetetlen élményt.
Teknős Péter 1920-ban született Kaposváron. 1942-ben belépett a Szociáldemokrata Pártba. Három évvel később 1945-ben kinevezték a Magyar Filmgyártó Vállalat egyik vezetőjévé. Ez a könyve 1976-ban jelent meg a Móra Ferenc Könyvkiadó által kiadott Delfin könyvek tagjaként. Kellemes szórakozást hozzá!

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.