Hirdetés

Tolkien vetélkedő a Szabó Ervin könyvtárban

|

Szombaton a Fővárosi Szabó Ervin könyvtár Mesenapot szervez.

Hirdetés

A mesenap a sárkányok köré szerveződik. A gyerekek bepillanthatnak a reneszánsz világába, megismerhetik a lovagi kiképzést, és az középkori udvari ceremóniákat is. De ölthetnek jelmezt, kardvívást és az apródok vagy udvarhölgyek tudományát is megtanulhatják. A nap csúcspontja, amikor a király fogadja a résztvevőket és lovaggá üti őket.

A felsősök Tolkien akadályversenyen vehetnek részt, melyet a könyvtár és a Magyar Tolkien Társaság közösen szervez. Az olvasást, és az alkotóművészeteket népszerűsítő Tolkien levelezőverseny csapatai több előforduló után élő döntőben mérik össze tudásukat és ügyességüket a könyvtár Wenckheim-palotájának díszes termeiben.
Idén az előfordulóban körülbelül 180 diák vett részt az ország minden tájáról, közülük 30 csapat kapott meghívást a döntőre. A hagyományos akadályverseny állomásai mellett hozott feladatokról is számot kell adni a versenyzőknek. Többek között saját készítésű jelmezekben járhatják végig az állomásokat. Az akadályok végigpróbálása mellett a résztvevők rövid jeleneteket és színdarabokat is előadnak.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.