Hirdetés

Torinói könyvfesztivál

|

Nem a nyomtatott könyveké a főszerep.

Hirdetés

A 25. Torinói könyvfesztivál főszereplői az e-könyvek voltak az idén. Először fordult elő olyan, hogy két díszvendége legyen a fesztiválnak. Románia mellett Spanyolország is megkapta ez a címet.
A nyomtatott könyveket ezerkétszát kiállító mutatta be, de a Torinóban tartott könyvkiállítás és vásár a "digitális tavaszt" hirdette.
Bemutatkozott a Club Dante online író-olvasó fórum, ami háromszáz olasz, spanyol és latin-amerikai szerző csatlakozásával elindult. Itt többek között az olasz Roberto Savianóval és a chilei Luis Sepulvedával lehet könyvekről beszélgetni.
A torinói fesztiválon lépett a nyilvánosság elé a (Raymond Queneau francia író hősnőjéről elnevezett) Zazie olasz irodalmi internetes közösség, amelyen az olvasók érzéseik alapján rangsorolják a műveket, valamint a Bookrepublic online könyvhálózat.
Az egyik érdekes résztvevő, aki itt mutatkozott be, az a 20Lin.es, aminek minden tagja 20 sorral járul hozzá egy közös mű létrehozásához.

 

Forrás: kithirlevel.hu

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.