Hirdetés

Új fantasy történeten dolgozik a Watchmen és a V mint vérbosszú atyja

|

A képregények koronázatlan királya most képek nélkül fog mesélni.

Hirdetés

Alan Moore, neves és nagy sikerű képregényíró még 2019-ben jelentette be visszavonulását, miszerint nem fog már több képregényt készíteni. A rajongók egy emberként sóhajtottak fel szomorúan, ám a jelenlegi állás szerint korántsem kell tartani attól, hogy nem fogunk tőle őrült, fantáziadús történeteket olvasni. A Bloomsbury (amely otthont adott - hogy csak a leghíresebbet emeljük ki - a Harry Potter-könyveknek) ugyanis a szerzővel egy több kötetre szóló szerződést írt alá a napokban.

Hirdetés

Moore két címet tervez, egy rövid történetekből álló könyvet, valamint egy ötkötetes fantasy-eposzt. Az előbbinek a címe Illuminations lesz és a kiadó szerint szédítően eredeti kötet lesz, tele olyan történetekkel, amelyek remekül demonstrálják a képzelőerőt és az ezzel járó varázslatot. Az Illuminations megjelenését 2022 őszére tervezik kiadni. 

A másik projektre még várni kell 2024-ig, ez Long London címre fog hallgatni. Ez a sorozat Londont fogja bemutatni egészen 1949-től, hogy aztán egy teljesen átalakult, minden képzeletet felülmúló várost ábrázoljon. Mindezt pedig fantasztikus elemekkel, varázslattal, gyilkosságokkal és őrülettel köríti Moore, ahogyan azt már tőle megszokhattuk. A regényfolyam a kiadó szerint valamelyest történelmi lesz és megígérik, hogy eposzokba illő lesz és nehezen felejthető. És hogy miért döntött úgy Moore, hogy visszatér az íráshoz? Mert saját bevallása szerint valósággal túlteng benne a fikció és a próza. A deal-nek ennek fényében nagyon örül:

Nem is lehetnék boldogabb annál, hogy új otthonra leltem a Bloomsbury-nél: a közel legendás, független könyvkiadónál, amely lenyűgöző rezümével és eltökéltséggel rendelkezik annak irányába, hogy az írott szó birodalmát tovább terjessze.

Moore-nak egyébként olyan klasszikusokat köszönhetünk, mint a Watchmen, a V, mint vérbosszú, a From Hell, a Gyilkos tréfa (Batman egyik leghíresebb története), valamint a Különleges úriemberek szövetsége. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.