Hirdetés

Új könyvadaptáción dolgozik Steven Spielberg

|

Miközben epekedve várjuk, hogy láthassuk a Ready Player One adaptációjának első képkockáit, máris arról szólnak a hírek, hogy Steven Spielberg a The Kidnapping of Edgardo Mortara c. regényt is feldolgozza.

Hirdetés

Míg a rajongók epekedve várják az újabb és újabb információmorzsákat Steven Spielberg következő projektjéről, az Ernest Cline regényéből adaptált geek-mennyország Ready Player One-ról, addig az Oscar-díjas rendező más filmekre is koncentrál. A legújabb hírek szerint David I. Kertzer regényét, a The Kidnapping of Edgardo Mortara (Edgardo Mortara elrablása - magyar fordításban még nem jelent meg) című könyvet adaptálja majd.

Hirdetés

Spielberg már a főszereplőt is megtalálta, méghozzá Mark Rylance személyében - IX. Piusz pápát játssza majd -, akivel már összeszokott párosként dolgozhatnak együtt. A színész a Kémek hídja című Spielberg-filmben való szerepléséért az Oscart is bezsebelte. A regényből Tony Kushner (München, Lincoln) írja majd a forgatókönyvet.

A történet 1858-ban játszódik, Olaszországban, és egy fiatal zsidó fiú életét kíséri végig. A titokban megkeresztelt fiút elszakítják családjától, és keresztényként nevelik fel. A család nem adja fel a reményt, hogy egyszer visszakaphatják elrabolt gyermeküket, harcuk azonban a pápa érdekei ellen van, és az ügy politikai botránnyal is fenyeget. Ha minden a tervek szerint halad, akkor a filmet még idén elkezdik forgatni és 2017-ben a mozikba kerülhet.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.