Hirdetés

Új irodalmi díjat alapítottak

|

December 10-én adják át először a francia-német alapítású Franz Hessel-díjat.

Hirdetés

A tíz millió eurós jutalommal járó díjat idén alapították. Elnyerésére azok a német, illetve francia születésű írók esélyesek, akik munkásságuk során hangsúlyt fektetnek Németország és Franciaország megváltozott életkörülményeinek bemutatására. Az első díjat - Bernd Neumann német kulturális miniszter bejelentése szerint - egy német és egy francia alkotó megosztva kapja majd meg a jövő hét péntekre esedékes átadón.

A díjat a német Franz Hesselről nevezték el, aki írói és műfordítói munkásságával szerezett magának elismerést a XX. század első felében. Többek között ő fordította le (Walter Benjamin-nal közösen) Marcel Prousts: À la recherche du temps perdu című művét is.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.