Hirdetés

Újabb könyvritkaságok Sárospataknak

|

A sárospataki református nagykönyvtár újabb könyvritkaságokat szeretne visszakapni, most második világháborúban elhurcolt köteteket kívánnak visszaszerezni.

Hirdetés

Többek között a Lengyel Bibliát szeretné visszakapni a sárospataki könyvtár Oroszországtól. Ezek a könyvek 1945-ben tűntek el egy budapesti kereskedelmi bank trezorjából, azóta ezek a pótolhatatlan egyházi és történelmi kötetek a Nyizsnij Novgorod-i könyvtárban porosodnak.

Hosszas egyeztetések és tárgyalások eredményeként 2006-ban mintegy 136 könyv került vissza a sárospataki könyvtárba. Ezeket a köteteket az akkori orosz elnök, Vlagyimir Putyin adta át egy kiállítás keretében.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.