Hirdetés

Várószoba – Janet Fitch: White Oleander

|

Janet Fitch nemzetközi bestseller-ének magyar fordítására még mindig vár a hazai olvasóközönség...

Hirdetés

A tizenöt éves Astrid bálványozza édesanyját, Ingrid-et, aki gyönyörű, erős, és magával ragadó jelenség. Idilli, kettesben töltött életük azonban egyik napról a másikra véget ér, mikor Ingrid-et letartóztatják. A vád szerint megmérgezte hűtlen párját, de a nő mindent tagad. Astrid élete fenekestül felfordul. Mire tizennyolc éves lesz, három év alatt négy helyen is él, melyeknek mindegyike más-más irányba fordítja személyiségét.

 

Nevelőszülők és gyermekotthonok várják, de egyikben sem szerez túl sok pozitív élményt. Ahol végre talál valakit, akit szerethet – egy idősebb férfi, aki iránt ártatlan gyerekszerelmet táplál, egy anyát helyettesítő nevelőszülő, vagy egy fiatal srác, akibe először szeret bele igazán – egy nem várt esemény mindig elszakítja tőlük. Elvesztésük, a folyamatos költözködések és börtönben ülő édesanyja iránti egyre szélsőségesebb érzési nagyon megviselik. Érzésit rajzain keresztül adja ki magából, de mindaddig nem élhet nyugodtan, míg anyjával nem rendezi kapcsolatát.

 

A White Oleander információnk szerint még nem jelent meg magyar fordításban, és nem tudunk róla, hogy bármelyik kiadó tervezné a regény hazai megjelentetését. A könyvből 2002-ben készült, Fehér Leander című filmet azonban már Magyarországon is bemutatták Alison Lohman, Michelle Pfeiffer és René Zellweger főszereplésével.

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.