Hirdetés

Végső búcsú Békés Páltól

|

Jövő szerdán, június 30-án 13 órakor lesz Békés Pál író hamvasztás utáni búcsúztatása Budapesten, a Fiumei úti sírkert ravatalozójában és szóróparcellájánál.

Hirdetés

A József Attila-díjas író hosszú betegség után, 55 éves korában hunyt el május 28-án.

Békés Pál  1956. március 27-én született, Budapesten. Tanulmányait a budapesti Radnóti Gimnáziumban végezte, majd magyar – angol összehasonlító irodalomtörténet szakon diplomázott az Eötvös Loránd Tudományegyetem Bölcsészettudományi Karán.

Éerettségi után kérdezőbiztosként, majd 1980-tól egy éven át angol tanárként is dolgozott. Ezután 1994 és 1996 között a Magyar Televízió Irodalmi, Képzőművészeti, Színházi Stúdióját (IKSZ) vezette, majd 1997-től 2000-ig mint színházért és irodalomért felelős szerkesztő dolgozott.

2005-ben az ő ötletéből született A nagy könyv elnevezésű olvasásnépszerűsítő mozgalom.

Első regénye, a Darvak 1979-ben jelent meg. Élete során 21 művet írt, melyek közt találhatók regények, mesék, de színművek is.

Élete során több díjjal is kitüntették, ilyen többek közt Wessely László-díj, melyet műfordításért osztanak, Az Év Gyermekkönyve díj, Déry Tibor-jutalom, melyet olyan személyeknek adományoznak akik a magyar irodalom művelésében kimagasló eredményeket értek el, József Attila-díj, Magyar Köztársasági Érdemrend lovagkeresztje, tavaly pedig kiérdemelte a Márai Sándor-díjat is.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.