Hirdetés

Veszíts el egy könyvet!

|

A városokban egyre több gazdátlanul heverő könyvre figyelhetnek fel egyesek, ez nem azért van, mert egyre feledékenyebb lenne a társadalom, csupán zajlik a "Veszíts el egy könyvet" elnevezésű, olvasásnépszerűsítő játék.

Hirdetés

A mozgalmat még 2001-ben Ron Hornbaker szervezte meg, mellyel az volt a célje, hogy azok az emberek is könyvhöz jussanak, akik egyébként nem olvasnának. Ennek példájára 2008-ban az orosházi Justh Zsigmond Könyvtár dolgozói indították útra a "Veszíts el egy könyvet" nevű játékot.

A játék nagyon egyszerű, a résztvevőknek semmi más dolguk nincsen, mint kiválasztani egy számukra nélkülözhető könyvet, a könyvet regisztráltatni a könyvportál oldalán és beleragasztani egy elvesztési nyilatkozatott és már vihetjük is a könyvünket a számunkra legszimpatikusabb helyre ahol "véletlenül" ottfelejtjük. Az egyetlen feltétel, hogy az így megtalált könyveket nem szabad megtartani, hanem elolvasása után nekünk is ott kell "felejtenünk" valahol.

Sajnos sok könyv elvész, a hangsúly mégis a játék szón van, ugyanis végig lehet követni, hogy az elhagyott könyvet ki találja meg és, hogy milyen utat jár be.

A legmeszebb jutó könyv, Kis Ottó Javrik című regénye, mely Párizson keresztül egészen Ausztráliáig eljutott.

A mozgalom népszerűsítéséhez, több magyar író dedikálva bocsátotta útjának a könyvét, így akár értékesebb darabokra is rálelhetünk ha szerencsével járunk.

Akiknek felkeltette az érdeklődését a mozgalom azok a mozgalom honlapján ITT találhatnak részletes információt, és ugyanitt lehet megtekinteni és bejelenteni az elveszett könyveket is.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.