Hirdetés

Világpremierben jön az új Gaiman-könyv

|

Egy nappal sem kell tovább várnia a hazai Gaiman-rajongóknak a tengerentúli társaiknál - hamarosan jön az Északi mitológia, magyarul is!

Hirdetés

Amikor elérkezett az új év, a közeljövőbe tekintve az új Neil Gaiman-könyv is ott volt azok között a kötetek között, amelyeknek már nagyon várjuk a megjelenését. Most már pedig biztos: világpremierben kerül fel a hazai könyvesboltok polcaira is az Északi mitológia!

Hirdetés

Miközben tehát arra várunk, hogy szintén Gaiman-kötetből készülő Amerikai istenek sorozatváltozatát végre valahára megnézhessük már, egy kis olvasnivalóval is elüthetjük az időt.

Bár a könyv tengerentúli kiadásának borítója is nagyon szép, azért a magyar is versenybe szállhat vele:

A könyv megjelenése: 2017. február 7.

A fülszöveg a következőt ígéri:

"Egy új klasszikus: a jól ismert skandináv mítoszok a történetmesélés nagymestere, Neil Gaiman elképesztő átiratában.

Az ősi történetekből Gaiman regényszerű ívet kovácsol, kezdve a kilenc világ legendás megteremtésével, majd sorra veszi a félistenek, törpék és óriások tetteit. Például Thor pörölyének ellopását, aki ezután kénytelen nőnek öltözni - ez az ő szakállával és étvágyával nem kis feladat -, és úgy visszalopni. De elmeséli a legmeghatóbb történetet is, amikor Kvasir, a legbölcsebb isten véréből megfőzik azt a sört, amely aztán létrehozza a költészetet. A számtalan kaland Ragnarökkel, az istenek alkonyával, új idők és emberek születésével zárul.

Gaiman keze alatt a régi poros mítoszok újra élettel telnek meg. A regény mesteri és szellemes prózája kiemeli az istenek versengő énjét, megmutatja hajlamukat arra, hogy átverjenek másokat, és őket is átverjék, valamint megismerteti az olvasót azzal a tulajdonságukkal, hogy a szenvedélyt mindig hagyják… "

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.