Hirdetés

Vlagyimir Vasziljev: S.T.A.L.K.E.R. – A duplikátor gyermekei

|

Hirdetés

A címben szereplő mozaikszó lassan minden embernek ismerősen csenghet, ami nem meglepő. A Sztrugackij fivérek zseniális Piknik az árokparton című írása örök időkre beégett a science fiction történelmébe. A legendás műre azóta számos alkotás épült. Elég csak Andrej Tarkovszkij Stalker című filmjére gondolni, vagy a játékos társadalomban közkedvelt S.T.A.L.K.E.R. sorozatra. Szóban forgó alkotásunk ez utóbbi világában játszódik, a Halálos Zóna című kötet folytatásaként. Azoknak sem kell megrettenni, akik nem olvasták az előző részt, hiszen Sándor Gábor fordítónak hála egy nagyobb lélegzetvételű történeti áttekintéssel kezdődik a könyv. Eme néhány oldalból számos érdekes információt tudhatunk meg a könyv, illetve játékok világának létrejöttéről.

stalker
A történet szerint hat hónap telt el a Halálos Zóna eseményei óta. Iván Szivercev két főnök között egyensúlyozva próbálja túlélni a Zóna viszontagságait. Persze nehéz lavírozni a törvényesség és a törvénytelenség keskeny vonalán, főleg úgy, hogy mindkét főnöke azt a bizonyos duplikátort akarja megszereztetni. Ivánban hamar megérik a felismerés, hogy neki ebből sok jó nem származhat. Elkeseredve próbál kiutat keresni, amikor egy nem várt esemény következik be. Előkerül Pszich ugyanolyan váratlan módon, mint ahogy nyoma veszett az előző kötetben. De Pszich már nem ugyanaz a fickó. Zavart lett és egy különös felsőbbrendű lényről beszél, aki a duplikátor után kutatókat akarja holtan. Ha valaki játszott már valamelyik játékkal, akkor bizony ismerős lesz neki az atmoszféra. Számos dolog visszaköszön onnan a különféle anomáliák és mutánsok formájában. A feszültség folyamatos, hiszen a Zónában senki nem érezheti biztonságban magát. Csak lépésről lépésre lehet haladni, és mindig történnek meglepő események. Olyan nincs, hogy valaki csak kimegy egy sétára. A túlélésért bizony meg kell harcolni. Ez érződik a regény egészén, és együtt izgulunk Ivánnal minden egyes Zónában megtett lépése után. A duplikátor gyermekei minden sci-fi rajongónak megér egy próbát. De nagyon vigyázzon mindenki, hiszen a Zóna ha egyszer elnyel, nem biztos, hogy van kiút. A kötetért köszönet illeti a Metropolis Mediát!
Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.