Hirdetés

Voldemort rajongói filmje megkapta a Warner Bros. áldását

|

Sőt, már az első kedvcsináló is megérkezett a Voldemort: Origins of the Heir című alkotáshoz!

Hirdetés

Amíg a Harry Potter-univerzum a Legendás állatok és megfigyelésük-filmekkel bővül éppen, egy csapatnyi lelkes rajongó kezébe vette az irányítást, és úgy döntötték, hogy megcsinálják azt a filmet, amit leginkább szeretnének látni: méghozzá a fiatal Voldemortról. A Tryangle Films Voldemort: Origins of the Heir címen futó projektjének "csak" pár apróság állt az útjában: a piszkos anyagiak, meg a jogokat birtokló Warner Bros.

Hirdetés

A pénzügyi gondokat egy Kickstarter-kampánnyal szerették volna megoldani a készítők, és maga a Warner is ezen keresztül fedezte fel őket. 2016 júliusában a kampányt felfüggesztették, a Tryangle pedig tárgyalásokba kezdett a Warnerrel. Gianmaria Pezzato, a Voldemort-film rendezője azt nyilatkozta: a bizalmas megbeszélések végén a Warner zöld utat adott nekik, de persze csak akkor, ha a projekt nonprofit marad.

A Tryangle Films nem az első kis stúdió, amelyik ilyen helyzetben találta magát. Ott van például az Axanar Films, akik tavaly az Axanar című Star Trek rajongói filmjük kapcsán kényszerült tárgyalásokra a CBS és a Paramount Pictures képviselőivel. Bár ez a vita végül rendeződött, a CBS felállított egy új szabályrendszert a legális rajongói filmekre vonatkozóan: nem haladhatják meg a 15 percet, nem használhatnak fel korábbi felvételeket a Star Trek-ből, a színészek nem viselhetik a hivatalos jelmezeket, nem használhatják magát a "Star Trek" kifejezést, és természetesen nonprofitnak kell maradniuk.

Pezzato és társrendezője, Stefano Prestia is csak azért tudott végül megegyezni a Warner-rel, mert vállalták, hogy a filmjükkel nem akarnak pénzt keresni, és ingyenesen elérhetővé teszik majd azt a YouTube-on.

Most, hogy a jogi vita megoldódott, Pezzato szerint végre elkezdhetnek az érdemi munkára koncentrálni. Mint elmondta: az ötlet a hatodik könyv, a Harry Potter és a Félvér Herceg újraolvasása közben támadt. Foglalkoztatta őket a kérdés, hogy pontosan minek a hatására lett Tom Denem-ből Voldemort, hiszen bár rengeteg utalás van a Sötét Nagyúr múltjára a könyvben, a karakter története korántsem rajzolódik kristálytisztán. Pezzato elmondása szerint filmjükben erre szeretnének koncentrálni: elmesélni, hogy még Harry Potter születése előtt hogyan jött létre a rettegett sötét varázsló.

A Voldemort: Origins of the Heir című filmben kulcsszerepet tölt majd be Grisha Mac Laggen, Griffendél örököse, aki megpróbálja megállítani Voldemortot. A történet szerint amikor holtan találják a Hugrabug-leszármazott Hepzibah Smith-t és az ügy megoldatlan marad, Mac Laggen Denemre kezd el gyanakodni, és megfogadja, hogy szembeszáll az ifjú varázslóval.

A Tryangle Films már közzé is tette az első ízelítőt a filmből:

 

A projektet nagy érdeklődés kíséri a rajongók részéről, és máris azt kérdezgetik a készítőktől, hogy tervezik-e más karakterek történetének megfilmesítését is. Pezzato és Prestia azonban egyelőre csak a Voldemort-filmre koncentrál, amelyet várhatóan az év végén mutatnak majd be a nagyközönségnek.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.