Hirdetés

Walter Kirn: Egek ura

|

Történet egy férfiról, aki fél életét a repülőgépeken töltötte – és aki arra készül, hogy gyökeresen változtasson ezen…

Hirdetés

 

Lépj be te is a légivilágba és ismerd meg Ryan-t – ő már ismer téged, hiszen mellette ülsz a repülőn, és minden rezdülésedet alaposan megfigyelte. A ruhádból, hajviseletedből, csomagodból és testbeszédedből pár pillanat alatt felvázolja, milyen is lehetsz valójában. Miért is ne ismerne? Neki jelenleg te vagy a legjobb barátja, majd a következő gépen az az ember lesz, aki mellé kerül a légitársaságok random ülésrendje szerint.

Ryan azzal foglalkozik, hogy kirúgja az embereket – majd meggyőzze őket arról, hogy az állás elvesztése nem valaminek a vége, hanem egy új élet kezdete, melyben rengeteg lehetőség áll előttük. Ryan utálja ezt a munkát; az elején még úgy gondolta, hogy ha nem is hasznos, de legalább nem túl káros tevékenységet folytat, de mostanra egyre elviselhetetlenebbnek érzi az egészet. Felmondása már ott hever a szabadságát töltő főnöke íróasztalán. Addig van még munkában, amíg felettese vissza nem tér a nyaralásból, de még hátra van hat nap, melynek nagy részét Ryan a levegőben szeretné eltölteni.

Ryan munkája megköveteli, hogy rengeteget utazzon, ráadásul mindig repülővel. Mint a légitársaság egyik leghűségesebb törzsutasa, Ryan hamarosan átlépi az egy milliomodik levegőben utazott mérföldet is… A férfinek szinte rögeszméje ennek az elérése, ráadásul lehetőleg még abban a hat napban, amíg főnöke távol van – így a repülőjegyeket a cégnek számlázva élheti át ezt a fontos eseményt. Amint elérte az egymilliós határvonalat és a főnöke is megkapja felmondását, új életet akar kezdeni: letelepedni, állást kapni egy másik cégénél és kiadatni a könyvét.

A dolgok persze sosem úgy alakulnak, ahogy elterveztük őket – Ryan esetében sem. Apróbb, majd egyre nagyobb problémák, konfliktusok zavarják meg az utazását, miközben az az érzése támad, hogy figyelik. Ryan, aki eddig mindent és mindenkit megfigyelt, hirtelen úgy érzi, hogy szórakoznak vele –de ki? Leendő új munkahelye vezetői figyelik? Vagy a légitársaság kísérletezik vele? Esetleg valaki ellopta a személyiségét, vagy csak kiújulóban van egy régi betegsége? Akármelyik is, Ryan csak utazik tovább – a könyvet olvasva pedig te is vele tarthatsz…

A könyvért köszönet a Nyitott Könyvműhelynek!

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.