Hirdetés

Zalán Tiboré a Mészöly-díj

|

Mészöly Miklós születésének 90. évfordulóján, Szekszárdon adták át a róla elnevezett díjat az íróként, költőként és dramaturgként tevékenykedő Zalán Tibornak..

Hirdetés

  

Bár Zalán Tibort főként költőként és drámaíróként ismerik, a Mészöly-díjat egy prózai művéért kapta. A szerző a Mészöly Miklós Egyesület elismerését Göncölszekér című, 2010-ben megjelent könyvével nyerte el. A Göncölszekér egy novelláskötet, melyben a főszereplő, Pál életét követhetjük nyomon – miközben a gyermekkori emlékeitől eljutunk a felnőttkori tapasztalatszerzésekig.

A 2005-ben alapított Mészöly-díjat most osztották ki hetedik alkalommal - eddig Márton László, Darvasi László, Macsovszky Péter, Cserna-Szabó András, Baka István és Péterfy Gergely részesült az elismerésben. A díjátadón kiosztották Mészöly Miklós-emlékplakettet is, melyet N. Horváth Béla irodalomtörténész, a Pécsi Tudományegyetem Illyés Gyula Főiskolai Karának főigazgatójának ítéltek.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.