Hirdetés

Sorozatajánló: The Dragon Prince

|

Az emberek és az elfek háborúja ősidők óta... Ah! Rendben, a felütés nem valami kreatív, de azért kihozzák belőle, amit lehet.

Hirdetés

Aaron Ehasz, az Avatár - Aang legendája forgatókönyvírója és rendezője, aki mellesleg a Futurama jó pár epizódjáért is felelt nemrég összefogott Justin Richmonddal, aki a filmszerű és híres kalandjáték, az Uncharted harmadik részét rendezte. Arra adta a fejét a duó, hogy megalkossák a The Dragon Prince animációs sorozatot és a vele egyenrangú videojátékváltozatát, ami egy első látásra szokványos fantasy történetet mesél el, ahol az emberek és az elfek háborúban állnak, de fiatal főszereplőink nagy utazásra indulnak, hogy kibékítsék a két fajt. Nehéz nagy konklúziókat levonni az első évad kevéske epizódja alapján, emiatt röviden leginkább úgy tudnám összefoglalni érzéseimet a The Dragon Prince sorozat kapcsán, hogy van benne potenciál.

Hirdetés

A The Dragon Prince világa rendkívül könnyen befogadható, és ezalatt sajnos azt is értem, hogy rengetegszer látott elemekből építkezik: léteznek fő mágiaforrások olyan természeti elemek formájában mint a Hold, a csillagok, az ég és a többi, viszont mikor az egyik embervarázsló az ezektől eltérő fekete mágiával kezdett ügyeskedni az elfek és a sárkányok az egész emberi populációt áttessékelték a földrész nyugati felére. Majd valamikor az emberek ugyanezt a fekete mágiát felhasználva megölték a határt őrző sárkányt és annak tojását elpusztították. Ekkor csöppenünk a jelenbe, ahol a király meggyilkolására készül egy elf elit csapat, az uralkodó két fia pedig a nagy kalamajka közben rátalálva a sárkánytojásra útnak indul egy fiatal elf orgyilkossal, hogy a tojás visszajuttatásával véget vessenek a háborúnak.

Akármennyire is könyökömön jön ki ez a fajta fantasy világ, el kell ismernem, hogy a The Dragon Prince így is egy nagyon hangulatos, pazar atmoszférával megáldott világot kezdett építeni. A tájképek gyönyörűek, a helyszínek aprólékosan megrajzottak, az emberek lovagi páncéljai és az elfek ruházata mind jól fest, és már az első epizódban is érezhető, hogy ez egy élő, lélegző világ a saját kultúrájával, ezer és egy történetével, különleges lényeivel, amiket részről részre egyre inkább megismerünk. A zene önmagában is igazi hangulatteremtő, a főcím megjelenésnél minden alkalommal elfogott egyfajta borzongató érzés a hegedűszólamok felcsendülésénél. Maga a rajzolás nekem elnyerte a tetszésem, az animáció viszont már más tészta. Egy 3D komputeranimált rajzfilmről van szó, amelynek animációi (gondolok itt bármely karakter mozgására) nem igazán folyékonyak. Az akadozást spórolási indíték is okozhatta, hogy kevesebb idő menjen el az animációval, de valamilyen művészi koncepciót sem zárok ki. Egy idő után amúgy teljesen hozzá lehet szokni, mégis furcsa, hogy látványosabb jeleneteknél, például egy-egy kardpárbaj során eme szakadozó animáció elmúlik, és nem látjuk nyomán az alacsony képkocka számnak.

A karakterek rendkívül szerethetőek, a dialógusok jól megírtak, mindenkinek megvan a jól érthető motivációja, a fővarázsló karaktere volt leginkább érdekes, bántam is, hogy nem kapott több játékidőt. Érdemes nem elfelejteni, hogy elsősorban gyerekeknek is szánt szériáról van szó, jellemzi egyfajta gyermeteg, néha már debil humor, de egész jól idomul a helyenként valóban komoly hangvételű cselekményhez. Drámai szempontból akadnak fajsúlyos momentumok, de okosan tálalják, hogy valóban explicit jelenetet ne kelljen mutatni. Engem személy szerint sokkal inkább érdekeltek a politikai intrikák, az emberi birodalom felépítése, aminek mennyiségét pont ezért keveselltem is, hiszen a hangsúly a fiatalok kalandozásán van, ami mondjuk kicsit sem meglepő, ezért gyorsan el kell hessegetni az effajta elvárásokat.

Nagyon nehéz nagy tanulságot levonni a The Dragon Prince kilenc epizódja alapján, hiszen az első évad minden pórusából árad, hogy ez egy felvezetője egy ennél sokkal grandiózusabb történetnek. Nem történt egyéb, mint betekintést nyertünk a világba, vagyis annak egy szegletébe, megismerkedtünk a főhősükkel, mellékszereplőkkel, és még csak lezáró érzetet sem kelt az utolsó rész, mintha csak a jövőhéten érkezne mindjárt a következő rész. Ezért is érzem fölöslegesnek ezen a ponton bármilyen pontszámot rácsapni, mivel ebből a sorozatból még bármi lehet. Reméljük, hogy jó irányba halad majd.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.