Hirdetés

Minden, amit az első Budapest Comic Conról tudnod kell

|

Hollywoodi színészek, képregényes arcok, cosplayerek, versenyek és kiállítások várnak a nyári Budapest Comic Conon.

Hirdetés

Aki szerette volna átélni a Comic Con nyújtotta hamisítatlan élményeket, annak korábban legalább Bécsig kellett utaznia, a geekek ünnepe azonban végre Magyarországra is ellátogat a legelső Budapest Comic Connak köszönhetően. A június 11-én és 12-én megrendezésre kerülő rendezvényen délelőtt 10:00-től este 18:00-ig várják a vendégek, programok, kiállítók és árusok a lelkes résztvevőket, ráadásul az esemény helyszínén, a Hungexpón a BPCC-vel egyszerre tartják meg a legújabb PlayIT Show-t is, amelyre ingyen léphetnek be a Comic Con-jeggyel rendelkezők. 

Hirdetés

A Budapest Comic Con egyszerre szólítja meg a képregény-, film-, sorozat-, videojáték-, anime- és cosplay-rajongókat, de azok is fognak találni elfoglaltságot maguknak, akik egyikért sincsenek oda. A programokat folyamatosan jelentik be a szervezők, de az már biztos, hogy a résztvevők szórakozásához hozzájárul majd egy Star Wars kiállítás, egy profi cosplay verseny, egy jelmezverseny, egy digitális képregény- és rajzverseny, egy hasonmásverseny, a filmes kellékeket készítő Epic Creations bemutatója, különböző előadások, panelek és workshopok, családi programok a szülőknek és a legfiatalabbaknak, a nagyszínpadra tervezett változatos műsorok, valamint az esemény fénypontja, a dedikálás és fotózás a meghívott sztárvendégekkel. 

Merthogy a BPCC-n lehet majd találkozni ismert hollywoodi színészekkel, képregényírókkal és rajzolókkal, valamint cosplayerekkel is. Ott lesz például mindenki kedvenc Hegylakója vagy éppen Raidenje, Christopher Lambert, valamint A Gyűrűk Ura és az Indiana Jones filmek sztárja, John Rhys-Davies, de a Harry Potter-rajongók sem panaszkodhatnak, hiszen eljön Oliver Wood (Sean Biggerstaff) és Katie Bell (Georgina Leonidas) is. A Trónok harca kedvelői a Joffrey Baratheont játszó Jack Gleesonnak, a Vikingek sorozat nézői pedig Torvi megformálójának, Georgia Hirstnek örülhetnek. Nem szabad megfeledkeznünk Spencer Lee Wildingról sem, aki bújt már Darth Vader jelmezébe, volt Hagrid dublőre és keltette életre a Trónok harca egyik White Walkerét is. 

A képregényrajongóknak mindenképpen érdemes lesz megcéloznia a már bejelentett két alkotót, a V mint vérbosszún is dolgozó profi illusztrátort, David Lloydot, és Futaki Attila rajzolót, aki olyan képregényekkel jelentkezett eddig, mint a Spirál, a Budapest angyala és a Severed. Ha valakit esetleg a sztárok és képregényművészek mellett érdekelnek a cosplayerek is, akkor nem fog csalódni a meghívottak listájában, hiszen ott lesz Florencia, Daisy, Miriama Michalovicova, Mogu és Luce is. A lányok számos popkult-karaktert megtestesítettek már, legyen az a The Witcher/Vaják univerzum Triss Merigoldja, a Star Wars franchise Ahsoka Tanója vagy a DC Wonder Womanje. 

Az első Budapest Comic Con tehát számos izgalmas lehetőséggel várja az érdeklődőket, akik számos jegytípus közül válogathatnak. Aki nem élne sem a dedikáltatással, sem a fotókészítéssel, annak elég normál jegyet vagy bérletet vennie, amivel beléphet a rendezvényre (10 órától), valamint kap posztert, kitűzőt és részt vehet a PlayIT-en is (szintén normál jegyes módon).

Aki viszont szeretne fotót, annak kiegészítő jegyet kell vásárolnia (ezzel önmagában nem lehet bemenni a rendezvényre), cserébe viszont már 9 órától beléphet a BPCC-re és fotózkodhat azzal a színésszel, akit választott. Van csak dedikáló jegy is, erre ugyanazok a kritériumok érvényesek, mint a dedikálóra, azzal a különbséggel, hogy csupán aláírást garantál, közös képet nem. Ha szeretnétek többet megtudni a jegyárakról, akkor kattintsatok a linkre, ha pedig az első Budapest Comic Connal kapcsolatban merült fel bármilyen kérdésetek, akkor a hivatalos GYIK-et ajánljuk, vagy ha itt nem találtok választ, írhattok a szervezőknek is az info@budapestcomiccon.hu címre. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.