Hirdetés

Aranyélet 2. évad – továbbra sem minden arany, ami fénylik

|

Az HBO saját gyártású sorozatának, az Aranyéletnek a második szezonja még több izgalmat ígér.

Hirdetés

Vitán felül áll, hogy az HBO tavalyi honi szériája, az Aranyélet minden téren sikert aratott. Az ügyeskedésekből élő Miklósi család kálváriája nem csupán a karakterdrámák és csúcs színészi teljesítmények miatt maradt emlékezetes, hanem mert rajtuk keresztül kezdett el arról beszélni a rendszerváltásról és annak kudarcairól, győzteseiről és veszteseiről. Nem csoda, hogy a szériára a cseh és lengyel közönség is ráharapott, pedig az igazi izgalmak még csak most jönnek.

Hirdetés

Kísért a múlt

Annyi bizonyos, hogy a második évad sok szempontból különbözni fog az előzőtől, és nem csak azért, mert a karakterek más élethelyzetben vannak: megismerhetjük a múltjukat, ami a jelenlegi életükre is kihatással lesz. Végre kiderül, hogy kiért is jött az a bizonyos rendőrautó, de ennél is fontosabb, hogy Janka, Attila és természetesen Hollós múltjába, fiatalkorába is betekintést nyerhetünk.

Írók és rendezők: Lengyel Balázs, Tasnádi István, Dyga Zsombor, Mátyássy Áron Fotó: HBO

Krigler Gábor, a show kreatív producere szerint az első évad arról szólt, hogy műfaji elemekkel berántja a nézőt, de emellett sokkal többet elmond a mai magyar társadalomról. Személy szerint az is foglalkoztatta, hogy

mennyire lehet a mai Magyarországon apró korrupciók nélkül túlélni egy-egy napot? Felnagyítva ezt akarjuk megmutatni az Aranyélet szereplőinek az életén keresztül.

A második szezon előkészítését már az első befejezésekor megkezdték, Tasnádi István, mint író Zomborácz Virággal együtt ezúttal is maradt a fedélzeten - ahogy rendezői fronton Dyga Zsombor és Mátyássy Áron is - azonban Lengyel Balázzsal kiegészülve. Az évad legnagyobb újítása a visszatérő flashbackek lesznek, amelyekben megismerhetjük Janka, Attila és Hollós fiatalkorát, amely döntések, kapcsolatok kihatással lesznek a jelenre. Ezzel nem csupán a karakterek válnak árnyaltabbá, hanem a sorozat elkezd a rendszerváltás körüli zavarosban piszkálni, amivel a magyar filmművészet egyik nagy hiányosságát rója le.

Aranyifjak

Ehhez mérten a karakterek fiatalkori énjei fiatal megformálókat kaptak. A legismertebb közülük az Attila (Thuróczy Szabolcs) ifjúkori mását megformáló ifjabb Vidnyányszki Attila, akit a tavalyi - nem túl jól sikerült - Veszettekből ismerhet a nagyérdemű. Az alakításáért díjjal kitüntetett Ónodi Eszter Janka fiatal kiadását Kiss Andrea, míg Hollósét (Anger Zsolt) Kovács Tamás formálja meg.

Az ifjú Janka s Attila: Kiss Andrea és ifj. Vidnyányszki Attila Fotó: HBO

Azonban érkezik egy teljesen új szereplő is Gáll Feri személyében, akit a jelenben Végh Zsolt, míg a múltban Fehér László testesít meg. Gállt a készítők a rendszerváltás egyik igazi nyerteseként jellemezték, aki a múltban Attilák baráti társaságát erősítette és segítette, de azt az írók leszögezték, hogy a figura megalkotásánál nem konkrét példákhoz nyúltak, így a hasonlóság közte és bármilyen valós személy között csupán a véletlen műve.

Múlt és jelen. A Gáál Ferit alakító Fehér László és Végh Zsolt Fotó: HBO

Aranyemberek

Természetesen Miklósiék megformálói is elejtettek némi info morzsát arról, hogy karaktereiktől mit is várhatunk, de igyekeztek óvatosan fogalmazni, ami a leginkább a Márkot alakító Olasz Renátónak sikerült arra a rendre felmerülő kérdésre, hogy karaktere a fény vagy a sötétség felé tendál majd. Attila megpróbál vezekelni a bűneiért, de a múlt árnyai valószínűleg ezúttal sem engedik, ahogy Janka is igyekszik helyrehozni a korábbi hibáit, de Ónodi Eszter szerint számíthatunk rá, hogy figurájából előbújik majd az a bizonyos anyatigris is, akit még nem láttunk és jobban megértjük a figura mozgatórugóit is.

A Miklósi család és Hollós Endre Fotó: HBO

Döbrösi Laura Mirája pedig továbbra is a tisztaságot testesíti meg a családban, akire ezúttal is hatalmas megpróbáltatások várnak, de Hollós irányába is újabb viharfellegek közelednek. Az utóbbit alakító Anger Zsolt viccesen mesélte, hogy rengeteg rajongói levelet kap a sorozat kapcsán és sokan nehezményezik, hogy már nem ő Jamie Lannister hangja a Trónok harcában. Erre a színész elmodása szerint azért került sor, mert az Aranyéletet forgatja, amit a rajongók egyből elfogadható kifogásként kezelnek.

A szereplők Fotó: HBO

És hogy mikor érkezik a sorozat? Mivel A forgatás már áprilisban elkezdődött és a nyár végéig tart, ami nem csoda, ha hozni akarják azt a magas szintű vizualitást, ami az első szezont is jellemezte, de ősszel már mi is nézhetjük Miklósiék újabb kálváriáját, ami valahol megint kicsit a miénk is lesz.

Alább a karakterek "megfiatalodásai".

Attila:

Janka:

Hollós:

Gáll Feri:

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.