Hirdetés

Évekig készült a Squid Game, mire a Netflixen bemutatkozhatott

|

Hosszú utat kellett bejárnia a népszerű sorozatnak.

Hirdetés

Gyakorlatilag a semmiből mutatkozott be szeptember közepén a Netflix dél-koreai túlélős thriller-sorozata, a Squid Game (magyarul Nyerd meg az életed), amelynek nem kellett sok idő, hogy hatalmas népszerűségre tegyen szert. A kilenc részes történet ugyanis az első hetében a streamingszolgáltató legnézettebb nem angol nyelvű sorozatává vált, és a Netflix elnöke, Ted Sarandos szerint ha továbbra is ekkora érdeklődés övezi majd a sorozatot, akkor a platform eddigi legnagyobb és legnézettebb címe lesz. Ám ez a világraszóló siker nem éppen a semmiből jött, hiszen a történet évek óta készen állt.

Hirdetés

Ezt a sorozat készítője és rendezője, Hwang Dong-hyuk fedte fel egy nemrég vele készült interjúban, amelyben elmondta, hogy a történet  több mint tíz évvel ezelőtt, még 2008-ban pattant ki a fejéből, majd rá egy évvel később már meg is írta a forgatókönyvet. Csakhogy túl groteszknek, és kísérleti jellegűnek tartotta az egészet akkor még, ezért sokáig jegelte a projektet, és nem is házalt vele egy cégnél sem. Most azért vette elő újra, mert úgy látta, hogy a világ ma egyre inkább egy túlélő-show-hoz hasonlít, és a sztori egyre aktuálisabb.

A történet beillesztése egy sorozatba még most is egy kaland, akárcsak egy évtizeddel ezelőtt volt. Tudtam, hogy ez egy mindent vagy semmit projekt lesz: vagy mestermű vagy egy furcsa, de hatalmas bukás kerekedik belőle. Az egész nagyon kísérleti jellegű volt, ezért mindig feltettem magamnak a kérdést, hogy a közönség meggyőzőnek találja-e majd, hogy a szereplők az életüket kockáztatják, hogy gyermekjátékokat játsszanak? Régen talán erre még a nem választ kaptam volna, ám mostanra a világ olyan hellyé változott, amelyben az ilyen sajátos, erőszakkal teli túlélőtörténeteket örömmel fogadják a nézők. Ráadásul a mai világban már sok ember küzd a sorozatban bemutatott kriptovalutai, tőzsdei és ingatlanpiaci gondokkal, ezért együtt tudnak érezni a történettel.

Végezetül hozzátette, hogy a halálos gyermekjátékokban való versenyzés fogalma valójában már nem annyira különleges egy olyan társadalomban, ahol az egyének megszállottjai, hogy valamilyen formában megüssék valamiben főnyereményt. Ebben pedig nem tudunk vele vitatkozni. Ti megnéztétek már a sorozatot? Ha igen, hogy tetszett?

Ezt láttad már?

Rengeteg hír, cikk és kritika vár ezen kívül is a Puliwoodon. Iratkozz fel a hírlevelünkre, mert kiválogatjuk neked azokat, amikről biztosan nem akarsz lemaradni.


Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.