Hirdetés

Ilyennek láttuk a TV2 új sorozatát, a Pepét

|

Mucsi Zoltán és Simon Kornél főszereplésével érkezik a TV2 vadonatúj sorozata, aminek megnéztük az első két részét.

Hirdetés

Két év múlva ünnepli hatvanadik születésnapját idehaza a televíziós sorozat műfaja. A legelső magyar széria a sokat emlegetett és méltán híres A Tenkes kapitánya volt, amely nemcsak országszerte ismertté tette a benne szereplő színészeket, hanem meghonosított Magyarországon egy addig kvázi ismeretlen formátumot.

A Tenkes premierje óta eltelt közel hat évtizedben megszámlálhatatlanul sok magyar tévésorozat került képernyőre, mégis az elmúlt tíz évben robbant hatalmasat a piac. Míg korábban a külföldi tévéadók sorozatai dominálták a magyar csatornák hétköznap estéit, és hétről hétre több millióan figyelték a krimiket, történelmi szappanoperákat és az orvosi drámákat, szépen lassan átterelődött a hangsúly a saját gyártások irányába.

Hirdetés

A Válótársak volt az igazi úttörő vállalkozás, amely bebizonyította, hogy a nézőknek lenne igénye a magyar színészekkel eljátszott magyar történetekre. A gépezet lassan ugyan, de beindult, és ma már minden magára valamit is adó tévécsatornának van/volt saját produkciója. Az RTL Klub idén már két újdonságot is képernyőre tűzött, és miközben a Hotel Margaret kudarcot szenvedett, A Séf meg a többiek egyelőre tartja magát. Áprilistól azonban "konkurenciát" kap, mivel a TV2 is elindítja saját újdonságát, a szintén szakácsos szériát, a Pepét.

A Pepe április 10-én debütál a TV2-n, a sajtó azonban már láthatta a sorozat első két részét. Akárcsak a Válótársak, a Terápia, a Korhatáros szerelem vagy A Tanár, a TV2 újdonsága is egy külföldi széria alapján készült. A csatorna a spanyol Chiringuito de Pe (Pepe's Beach Bar) jogait vásárolta meg és ez alapján forgatták le a röviden csak Pepének nevezett produkciójukat. A történet főszereplője egy elismert, Michelin-csillagos éttermet vezető séf, aki elhatározza, hogy felvirágoztat egy vidéki kifőzdét.

Nem önszántából jut erre az elhatározásra, főhősünknek ugyanis nyomós oka van felhagyni fővárosi életével. A csőd szélére jutó kifőzde tulajdonosa a saját apja, az idős férfi viszont nem is sejti, hogy a népszerű sztárséf az ő vér szerinti gyermeke. A fiú sem tudta ezt eddig, csak most derült ki számára az igazság, amikor a férfi, akit az apjának hitt, a halálos ágyán fel nem fedte előtte a súlyos titkot. Főhősünk, Gábor azonban nem zuhant össze a hír hallatán, sőt eltökélte, hogy bármibe is kerül, segít talpra állítani biológiai édesapjának az éttermét.

Ezt láttad már?

Rengeteg hír, cikk és kritika vár ezen kívül is a Puliwoodon. Iratkozz fel a hírlevelünkre, mert kiválogatjuk neked azokat, amikről biztosan nem akarsz lemaradni.


A helyzet azonban korántsem lesz egyszerű! Pepe kifőzdéje ugyanis megtestesíti a rideg magyar valóságot, a fritőzolajtól megsárgult falú, kockás abroszos magyar éttermi világot, amelynek ma már egyre kevésbé van létjogosultsága. Pepe duplán bepanírozott kroketthez és rántott disznósajthoz szokott gyomra viszont nehezen veszi be a változásokat. A végén mégis beadja a derekát, hiszen az éttermének és pincérként dolgozó egy szem fiának (legalábbis egyről tud) azzal tesz jót, ha hagyja, hogy a Pestről ideszakadt menő ficsúr gatyába rázza a pecsenyézőt.

Gábor akár csukott szemmel is elvezeti saját, díjnyertes éttermének konyháját, azonban a dilettánsok fellegvárának is tekinthető kifőzde kifog rajta. A féltestvér pincér szó szerint kétballábas, a konyhás fiúnak csak a "kolbásztöltésen" jár az esze, Pepe pedig ragaszkodik mindenhez, legyen az az apjától örökölt fritőz, a kávédaraláshoz használt turmixgép vagy a panírmánia. Ilyen körülmények között a szakálla is megőszül főhősünknek, mire eléri a célját. Ami nem kevesebb, minthogy Michelin-csillagos étteremmé alakítsa Pepe pecsenyézőjét.

Az első két rész remekül megágyaz a folytatásnak, nemcsak megismerjük a szereplőket és a vidéki kisváros lakóit, hanem jól is szórakozunk közben. A Pepe ugyanis egy kellemes és bájos sorozat, amely ugyan nem okoz rekeszizomlázat, de néha egészen hangosan lehet kacarászni rajta.

A főhős sztárséfet Simon Kornél (Társas játék, Ízig-vérig), apját pedig Mucsi Zoltán (Munkaügyek, Tóth János) játssza, akik remekül működnek külön-külön, valamint akkor is, amikor együtt vannak a képernyőn. Kiválóan asszisztál hozzájuk Kovács Panka, Medveczky Balázs, Martinovics Dorina és Kovács Lehel is, utóbbi karakterében rejlik talán a legnagyobb lehetőség, hogy a sorozat legszerethetőbb figurájává nője ki magát. Nem kétséges, hogy Lehel élni fog az eséllyel. A színészgárdából már az első részek alapján kiemelkedett Kálloy Molnár Péter, aki a rendkívül ellenszenves, szemét és korrupt polgármester-helyettest alakítja, ő vele garantált az akár évadon át is elhúzódó konfliktus.

A TV2 új sorozatának nyitánya meglepően jól sikerült. A színészek és a készítők láthatóan szívüket-lelküket beleadták, és ez átsugárzik a képernyőn, aztán majd eldől, hogy ezt sikerül-e megtartani a folytatás esetében is. Vasárnap kora esti programnak kívánni sem lehet jobbat. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.