Hirdetés

Kevin Feige szerint a Sólyomszem sorozat üdítően ünnepi lesz

|

A karácsony szelleme ugyebár...

Hirdetés

Nincs is jobb, mint egy jó karácsonyi film/sorozat, így az ünnepekhez közeledve. Tudja ezt Kevin Feige is (és osztja is a nézetet), aki a Marvel Filmes Univerzum producereként szeretett volna már összehozni egy olyan Marvel-produktumot, ami karácsony tájékán játszódik. Ez pedig most összejött neki a november 24-én debütáló Hawkeye sorozattal. 

Hirdetés

Feige persze nem feledkezik meg arról sem, hogy már a Vasember 3 is karácsonykor játszódott (logikus, hiszen Shane Black írta és rendezte), de ezúttal jobban része lesz a történetnek és ez a setting kölcsönöz majd az egésznek egyfajta lazább, kvázi ünnepélyesebb hangvételt. Elmondása alapján szerettek volna tető alá hozni egy olyan sztorit, amely egy adott, szűkösebb időintervallum alatt játszódik - esetünkben pedig úgy fog kinézni a dolog, hogy Clint Bartonnak haza kell érnie karácsonyra a családjához. Segítségére lesz mentoráltja, a 22 éves Kate Bishop, aki maga is szuperhősi ambíciókat dédelget magában. Természetesen a hazatérés akadályát néhány fenyegető alak fogja jelenteni Clint múltjából. 

Vajon Clint időben hazaér a családjához? Ez igazán szórakoztató kiindulópont és egyfajta frissességet is kölcsönöz a látottaknak a világrengető tétek, Teremtők bolygókból való kitörése és az egész Multiverzum-ügy után. Ez a sorozat pont olyan, mint Sólyomszem maga: földhözragadt, családcentrikus. 

A Marvel Filmes Univerzumára valóban ráfér némi lazítás, pláne úgy, hogy tudjuk, szegény Pókembernek is mindenféle veszedelemmel kell majd szembenéznie. A Hawkeye az eddigi sorozatokkal ellenben tehát lényegesen oldottabbnak ígérkezik (habár már a Loki is játékosnak bizonyult a kritikák szerint), ami nem rossz dolog, ahogyan az sem, hogy most nem kell világot menteni. Néha a kisebb sztorik jelentik a legnagyobb előrelépést, arról nem is beszélve, hogy ilyenkor jóval több csendesebb pillanatot lehet megragadni. 

Nem ez lesz azonban az egyetlen karácsonyi Marvel, hiszen készülget már egy ideje A galaxis őrzői ünnepi különkiadása is, ami majd egy év múlva fog napvilágot látni. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.