Hirdetés

KVÍZ: Mennyire ismered az idén 50 éves Columbo sorozatot?

|

Lehet valami a krimik főszereplőiben, a rosszfiúkat elkapó, bűnöket leleplező férfienergiában, hogy ilyen sok detektív vált világszinten ismertté.

Hirdetés

Sherlock Holmes, Poirot, Lupin, Kojak, Derrick... egészen hosszasan lehetne sorolni a könyvekből, de leginkább a televízióból ismert nyomozók névsorát. Bármilyen alkalomból is tekintünk át az elmúlt évtizedek tévés detektívjein, egy név, mégpedig Columbo biztosan mindig elő fog kerülni. Nem csoda, hiszen 50 évvel ezelőtt indult az a sorozat, amelyet nemcsak idehaza, hanem a világon még sok helyen mind a mai napig ismételnek.

Hirdetés

Habár Columbo alakja már az 1960-as évek elején feltűnt az amerikai tévékben, valamint a színpadon, átütő ismertségre az NBC sorozatával tett szert. A Peter Falk alakította Columbo nemcsak a krimisorozatok terén, hanem a nyomozófigurák palettájára is teljesen új színt hozott, ugyanis nem az volt a kérdés, hogy ki a gyilkos, hanem azért izgulhattak a nézők, sikerül-e lebuktatni a tettest. Columbónak pedig egy esetet leszámítva ez 68 alkalommal sikerült is.

A széria 1971. szeptember 15-én, 50 évvel ezelőtt indult hódító útjára, azonban az első évadot megelőzte két próbaepizód (pilot), melyek közül az 1968-ban bemutatott A recept: gyilkosság az azonos című színdarab adaptációja. A sikere azonban olyan nagy volt, hogy bár eltelt három év a tényleges sorozat elindulásáig, megalapozta az előkészületeket. A premier 50. évfordulójának alkalmából összeszedtünk tíz kérdést, hogy tesztelhessétek, mennyire ismeritek jól Columbót.

Nektek mennyi pontot sikerült elérni? Írjátok meg kommentben!

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.