Hirdetés

Mr. Mercedes - útban az újabb Stephen King-széria

|

Nemrég ért véget az időutazós 11.22.63 és már be is jelentették, hogy érkezik Stephen King legfrissebb regényciklusának, a Mr. Mercedesnek a sorozatverziója.

Hirdetés

Stephen King azon írók közé tartozik, akiknek műveit irdatlanul nehéz megfilmesíteni, hiszen a lényeg az esetek nagyon nagy százalékában a karakterek lelkében történik, és belső monológot, nem pedig helyszín és történetleírást olvashatunk a könyv lapjain. Frank Darabont volt sokáig az egyedüli, aki remek érzékkel nyúlt King műveihez, elég csak megnézni A remény rabjait vagy a Halálsoront, első osztályú filmek.

Hirdetés

A tévében viszont elég hányatott sorsuk volt a King-adaptációknak, és bár A búra alatt (Under the Dome) ígéretesen indult, sajnos a harmadik szezonra nagy csalódás lett belőle. Idén azonban kaptunk egy olyan nyolc részes gyönyört a 11.22.63 képében, amely visszaadta a rajongók hitét abban, hogyha megfelelő kezekbe kerül, akkor mestermunka lesz a vásznon, vagy a képernyőn King regényeiből.

Az egyik producer a rutinos tévés, David E. Kelley, akinek olyan sorozatokat köszönhetünk mint az Ally McBeal, az Ügyvédek, az elképesztően briliáns Boston Legal - Jogi játszmák vagy a sajnos egy évad után elkaszált, Robin Williams főszereplésével készült Eszementek. A tervezett szériát azonban nem egyedül, hanem a többek között a Loston és A bura alatt című sorozaton is dolgozó Jack Benderrel közösen készítik.

A Mr. Mercedes az azonos című King-regényt veszi majd alapul, és előreláthatólag 2018-ban kerül majd képernyőre, méghozzá az amerikai DirectTV-n. A történet kiindulópontja egy szörnyű gyilkosság, amelynek elkövetője egy lopott Mercedes-szel belehajt a munkanélküli hivatal előtt várakozók tömegébe, és nyolc halottat, valamint több sérültet hagy maga után.

A könyv és a sorozat főszereplője egy nyugalmazott rendőr, Bill Hodges, aki a rejtélyes gyilkosság után levet kap az önmagát Mercedeses Gyilkosnak nevező elkövetőtől. A levélváltás után - melyből kiderül, hogy a gyilkos egy a korábbinál jóval nagyobb durranásra készül - Hodges úgy dönt, hogy újra munkába áll, és bár a saját szakállára, de megpróbálja megakadályozni a Mercedeses Gyilkos tervét.

A nyugalmazott rendőrt a Harry Potter-filmekből Rémszem Mordonként ismert Brendan Gleeson alakítja, míg a történet másik főszereplőjét, magát a Mercedeses Gyilkost a Star Trek-mozik Chekov-ját alakító Anton Yelchin játssza majd.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.