Hirdetés

Úgy látszik befellegzett a True Detective 3. évadának

|

Egyre több jel utal arra, hogy az HBO nagy népszerűségnek örvendő sorozata, a második szezon rendkívül vegyes értékelései miatt nem élhet meg egy harmadik évadot.

Hirdetés

Úgy látszik, hogy az HBO meg is kezdte a kreatív részleg reformálását. Alig egy hete jelentette be felmondását a csatorna kreatív döntésekért felelős programigazgatója, Michael Lombardo, de a vezetőség nem volt rest és a helyére kinevezett Casey Bloys-szal rögtön elkezdte számba venni, hogy mivel is rukkolhatnának elő az elkövetkezendő két évben, de úgy tűnik a True Detective vegyes értékelésekben és depresszív monológokban fürdő második évada után nem igazán számíthatunk következő szezonra.

Hirdetés

Nic Pizzolatto sorozatának első évada akkora sikert aratott, élén a feledhetetlen déli akcentussal motyogó párossal, Matthew McConaughey-val és Woody Harrelsonnal, hogy sikerült beírnia magát a csatorna minden idők legsikeresebb sorozatai közé. A második évad, viszont elég rossz rajtot vett, egyesek már akkor temették, amikor kiderült, hogy antológia sorozatról van szó, azaz az előző évad főszereplői nem térnek vissza. Végül hellyel közzel igazuk is lett, de a második szezon "bukásában" más faktorok is közrejátszottak. A legnagyobb problémát okozó faktor az idő volt. Lombardo egy igen rossz döntést hozott, amikor időhatárt szabott meg Pizzolatto számára, aki ugyan teljesítette az ex-programigazgató által kitűzött határidőt de lássuk be, ez elég felelőtlen dolog volt. Ezért végeredményben kihasználatlan és depresszív karaktereket, a történet középpontjához képest irreleváns és gyenge mellékszálakat kaptunk. Azért összességében még mindig egy elfogadható, sőt igencsak remek történettel állt elő Pizzolatto, csupán az első évad által felállított határokat nem sikerült megugrania, ezért jóval keményebben bántak el vele a kritikusok és a nézők is.

Most, az HBO lehet az, aki a gyenge fogadtatás és a megsérült presztízs miatt nyugdíjba küldi a detektíveket. Egy Hollywood Reporter által közölt hír szerint nagyobb eséllyel láthatunk valami teljesen mást a sorozat atyjának tollából, mint a True Detective harmadik évadát. Pizzolatto szerződése a csatornával 2018-ig tart, ez nagyjából egy kidolgozott, megírt és elkészített produkciót foglalhat magában, azt már láttuk, hogy milyen, ha csupán egy év jut a munkára. Ha tényleg nem készül új évad, akkor a csatorna vezetősége, nem igazán számolt az epizodikus detektívtörténetben rejlő óriási potenciállal. Nagy hiba volna, ha egy újabb évaddal nem próbálnák meg kiköszörülni a csorbát. Reméljük nem ez jelenti az út végét a True Detective számára.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.