Hirdetés

Oroszlán Szonja és Szabó Győző újra házaspárt játszik a Brigi és Brúnóban

|

Jelenetek egy vicces házasságból.

Hirdetés

Közületek valószínűleg többen is emlékeztek arra - de ha nem, nem baj, most majd felzárkóztatunk titeket -, hogy a kétezres évek elején ment a TV2-n a Szeret, nem szeret című sorozat. Ez egy szituációs komédia volt, párperces epizódokból állt, a két főszereplő Oroszlán Szonja és Szabó Győző volt. Ez a sorozat - ahogyan sok minden más mostanában - feltámad hamvaiból és megtudhatjuk, hogyan él most Brigi és Brúnó. 

Házasságról filmet/sorozatot készíteni sokszor lehet hálás dolog. Egyrészről azért, mert nagyon sokan tudnak azonosulni a témával. Másrészről azért, mert kötődik ehhez az életmódhoz annyi közhely, annyi toposz és jól bejáratott poén (akár az anyós-témát, akár bármelyik más aspektusát nézzük a történetnek), hogy nem nehéz megfogni és megnevettetni vele a nagyközönséget.

Hirdetés

A 2002-ben indult Szeret, nem szeret kicsit ezt a vonalat fogta meg és erre húzott fel 89 epizódot (már ha hihetünk az IMDb információinak). Ez első blikkre soknak tűnhet, de ha hozzávesszük azt, hogy mindösszesen 7-8 perces epizódokról beszélünk, akkor máris kevésbé hat riasztónak. A Szeret, nem szeret viccelődve mesélt a házasságról, érintve a legtöbb, gyakorta előbukkanó problémát, könnyed kikapcsolódást nyújtva arra a néhány percre a hétköznapok rohanásában. Az epizódokat pedig az a Herendi Gábor rendezte, aki a sorozat elindulásának évében a kétezres évek egyik legkedveltebb magyar komédiáját, a Valami Amerikát is jegyezte.

Most húsz évvel az eredeti sorozat készülte után újra a televízió képernyőire költözik a Szabó Győző és Oroszlán Szonja által játszott házaspár - ezzel pedig előreláthatóan nemcsak a nosztalgia húrjait szeretnék megpendíteni, hanem arra is szeretnének rávilágítani, hogy milyen MA a házastársak élete. 

A sorozat Brigi és Brúnó címen éled új életre és bár annak idején a TV2 műsorkínálatában lehetett nézni az előzményt, most a VIASAT3 ad majd otthont a házastársi civakodásoknak. A rendezést Ipacs Gergely mellett Herendi Gábor is újra magára vállalta, a tervek szerint pedig a két karakter ezúttal a gyerekvállalás kérdése is foglalkoztatja, de ugyanígy a munkahelyi és pénzügyi gondok, a féltékenység, illetve a nemek közti alapvető különbségek is pellengérre kerülnek majd. És bár alapvetően ez egy könnyedebb műfaj, de például Oroszlán Szonja nyilatkozata szerint:

[...] színészi szempontból is érdekes kihívás volt átgondolni, milyen lehet most az az ember, akit 20 évvel ezelőtt megformáltam. Mi az, amiben ugyanolyan maradt, mi az, amiben változott, és persze hogyan gyúrta ennek a két embernek a kapcsolatát 20 együtt töltött év. 

Mindezek mellett azt is érdekes lesz majd megnézni, hogy mégis az alkotók hogyan viszonyulnak ehhez a koncepcióhoz, ehhez a két karakterhez és történeteikhez. Lehet arra számítani, hogy egy-két már látott szituációt újragondolnak és frissebb, modernebb tálalásban láthatunk újra, ahogyan arra is számíthatunk, hogy magát a vizualitást is felzárkóztatják a mai kor elvárásaihoz, miközben megtartják az eredeti sorozat szellemiségét. Az egyetlen kamerával való forgatás tehát ugyanúgy megvan és a rendező szerint akik két évtizede is követték Brigi és Brúnó kapcsolatának történéseit, azt érezhetik majd, hogy ténylegesen ugyanazokat az embereket látogatják újra. Csak 20 év múlva. 

Az epizódok ugyanúgy 7-8 percesek lesznek, vendégszerepekben pedig felbukkannak majd olyan ismert arcok, mint Török-Illyés Orsolya, Sváby András, illetve az Irigy Hónaljmirigyből ismert Sipos Tomi és Sipos Peti. Az eredeti sorozatban egyébként szintén felbukkantak mások is a két főszereplőn kívül, viszont csak hangilag, itt viszont személyesen fognak felbukkanni a "többiek." És hogy minderre szükségünk van-e? Nos, párkapcsolatokról mindig, minden körülmények között lehet újat, relevánsat mondani, mindig van mire reflektálni, ha pedig jó humorú, intelligens alkotók teszik ezt, akkor aggodalomra nem nagyon van okunk. Mind Herendi Gábor, mind pedig Oroszlán Szonja és Szabó Győző is bizonyították már azt, hogy tudják, értik azt a médiumot, amelyben dolgoznak és ha lesz annyira szórakoztató a végeredmény, amennyire gördülékenyen ment Győző nyilatkozata szerint a Szonjával való újbóli munka, akkor nagy baj nem lehet. Állítása szerint ugyanis olyanok ők is, mint a régi házasok és mikor legelőször leültek egymás mellé újra, az olyan volt, mintha ott folytatták volna, ahol 20 évvel ezelőtt abbahagyták. 

A Brigi és Brúnó premierje október 17-én lesz, majd minden hétköznap 19:30-tól nézhetők az új részek a VIASAT3 műsorán. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.