Hirdetés

Pilot: Dr. Chance

|

Hugh Laurie megint orvos, de nem olyan, mint amilyennek megszoktuk.

Hirdetés

Eldon Chance tehetséges pszichoanalitikus, akinek nincsenek személyes páciensei, jó szemmel diagnosztizálja és továbbirányítja a hozzáérkezőket a megfelelő szakemberhez. A kötődés és az elfogultság súlyos hiba lenne az ő szakmájában... 

Hirdetés

Azonban, ahogy erre utalást tesz egy kolléganője, valószínűleg esett már bele ebbe a csapdába, és minden jel arra utal, hogy a válásától és az ezzel járó anyagi gondoktól némileg megrozzant lelkiállapotú doki elindul a lejtőn. Szerepet játszik ebben egy antik asztal, egy különösen nehéz személyes és pszichológiai helyzetben lévő nő, Jaclyn és a segítőkész verőlegény, D.
Chance pontosan tudja, hogy nem tudnak mindig mindenkin segíteni, a tehetetlenség érzése pedig frusztrálóvá növi ki magát, amikor rájön, Jaclyn olyan bántalmazó kapcsolatban kényszerül élni, amiből lehetetlenség kilépni a jog keretein belül, hiszen a bántalmazó férfi maga is a törvény embere. Az igazság szolgáltatásának és segítségnyújtás vágyának, valamint a szakmailag etikátlan vonzódásnak a keveréke az, amellyel a sorozat baljós jövőt sugall a dokinak. 

Hugh Laurie teljesen atipikus a magyar néző által megszokott House-hoz képest. Új szinkronhangja, Schnell Ádám segít egy kicsit elkülöníteni fejben a karaktereket, teszi ezt úgy, hogy pár perc után teljesen természetessé válik a fülünknek.

Hogy pontosan milyen irányba fog haladni a történet, nehéz megmondani az első két rész után is, hiszen ezek éppen csak felvázolták az alapkonfliktust, azonban a pszicho thrilleres hangulat ígéretesnek tűnik. A feszültségkeltő elemek remekül működnek, és ízléstől függően jól rá lehet harapni. Ugyanakkor nem egy áll leesős nyitányt kapunk, inkább csak az információ hiányának nyugtalanító hatását, így aztán tényleg csak azon múlik, hogy továbbnézzük-e, hogy ez a vészterhes hangulat és a főszereplő személyisége mennyire jön be. 

Új epizódok csütörtökönként a FOX csatornán, 21:55-kor. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.