Hirdetés

Plágium vádjával perelik a Stranger Things alkotóit

|

A Duffer tesók állítólag egy rövidfilmből lopták a Stranger Things ötletét.

Hirdetés

Komoly vádakkal kell szembenéznie a Netflix legnépszerűbb sorozatának. A Stranger Thingset megalkotó Matt és Ross Duffert azzal vádolták meg, hogy ellopták egy másik alkotó ötletét. A sorozat önmagában rengeteg merít más filmekből és könyvekből, amelyeket kisebb-nagyobb mértékben adagol. Vannak olyan szerzők, akik ezt nem bánják - például Stephen King magasztalta a szériát - de előfordul az is, hogy felmerül a plágium vádja.

Hirdetés

Ez következett be most is, amikor Charlie Kessler beperelte a Stranger Thingset alkotó Duffer testvéreket, akik állítása szerint ellopták az ötletét. Kessler 2011-ben készítette el egy misztikus kisvárosról, Montaukról szóló rövidfilmjét, ami alapján később egy film forgatókönyvét is megírta a The Montauk Project címen.

Kessler most azt állítja, hogy a 2014-es Tribeca Film Fesztiválon vázolta terveit a Dufferek előtt, akik aztán hasznot húztak ötletéből és tetemes vagyonra tettek szert általa. Habár különös, hogy a felperesenek csak most, két sikeres évadot követően jutott eszébe bírósághoz fordulnia, a Stranger Things alapjai valóban Montaukhoz vezethetőek vissza.

Olyannyira, hogy a sorozat eredeti címe Montauk lett volna és abban a Long Island-i kisvárosban játszódott volna, amit összeesküvés elméletek öveznek át. A telekinézisre és időutazásra tett állami kísérletek pletykája már a 80-as évek óta körül öleli a városkát, amely koncepciók nagyon is közel állnak a Stranger Thingshez.

Viszont a per éppen itt bukhat meg. A Montauk-i kísérletek egyértelműen nagy hatással voltak a sorozatra, de nehéz lesz bizonyítani, hogy a további ihletforrást Kessler munkája, vagy a városi legendák és összeesküvések jelentették-e. Érdeklődve várjuk a per kimenetelét.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.