Hirdetés

Sorozatfüggés: ezekkel jön idén az NBC

|

Az NBC időutazós drámával, halál utáni komédiával, és spinoffok garmadájával készül az őszi tévés szezonra.

Hirdetés

Az amerikai tévéadók most, a napokban jelentik be, hogy milyen újdonságokkal készülnek a 2016/17-es tévés szezonra, mik kerülnek képernyőre ősszel, a midseasonben, és tavasszal. Ezek a hírek pedig számunkra, magyar tévézőknek is fontosak és érdekesek lehetnek, ugyanis nincs kizárva, hogy egy-egy nagyobb siker már az amerikai bemutatója után egy-két hónappal idehaza is adásba kerül magyar nyelven. Így az amerikai piac elég jelentősen befolyásolja - mint ahogyan eddig is tette - a hazai tévéadók kínálatát, ezért nem árt szemmel tartanunk, mi zajlik a tengerentúlon.

Hirdetés

Először is vegyük szemügyre, hogy a nézettségi versenyben a CBS-szel közösen az élmezőnyt alkotó NBC mit is kínál az amerikai, és közvetve a magyar tévézők számára. Röviden talán azt mondhatnám, hogy spinoff spinoff hátán, és csak kevés újonc, bár érthető okokból, és főként a helyhiány miatt nem is igazán kell a premierekkel törnie magát a tévéadóknak.

Drámák

Timeless

Ez a sorozat lehet a csatorna legnagyobb durranása, ami nem csak a koncepcióból, hanem abból is látszik, hogy a Timeless megkapta a hétfő esti tíz órás idősávot, ahol két évvel ezelőtt a Feketelista, tavaly pedig a Rejtjelek volt látható, és eddig mind a kettő igen sikeres lett, bár utóbbi nem feltétlenül azt hozta, amit vártak tőle. A Timeless egy olyan akció-kaland sorozat lesz, amelynek története szerin egy rejtélyes bűnöző ellop egy titkos időgépet, visszautazik vele az időben, és nem kisebb cél vezérli, mint hogy a múlt megváltoztatásával elpusztítsa azt az Amerikai Egyesült Államokat, amelyet jelenleg ismerünk. Azért, hogy a bűnözőt megállítsák egy csapat szerveződik, és egy katona, egy tudós és egy történelem professzor az időgép prototípusával a rejtélyes alak nyomába ered. A sorozat készítői között megtaláljuk az Odaátot és a Revolutiont is jegyző Eric Kripke-t és Shawn Ryan-t (The Shield).

This Is Us

Az NBC-n azonban nem csak a high concept, és az akciódús drámák lesznek a meghatározók ősszel, ugyanis érkezik egy újonc, amely a tévézők érzelmeinek húrjain szeretne kellemes muzsikát játszani. A This Is Us egy olyan dramedy lesz, amely három olyan emberről szól, akik ugyanabban az évben, ugyanazon a napon születtek, és az életük nem csak ebben az egy dologban kapcsolódik egymáshoz. A sorozat készítője az Őrült, dilis, szerelem és a Last Vegas című filmet is jegyző Dan Fogelman.

Chicago Justice

Az NBC megtalálta a saját CSI-ját, vagy ha már házon belül maradunk, akkor meglelték az új Esküdt ellenségeket, ugyanis a Chicago Fire, amit idehaza Lángoló Chicago címmel vetítenek a tévéadók idén ősszel kapja meg a harmadik testvérsorozatát, és a franchise producere, Dick Wolf nemrégiben elárulta azt is, hogy már megvan az ötlete az ötödik Chicago-szériához is. A Chicago Justice főszereplői ügyvédek, így a tűzoltók, rendőrök és sürgősségi osztályon dolgozók után még egy szereltét megismerjük Chicago város szorgos hétköznapjainak.

The Blacklist: Redemption

Az idehaza is ismert széria, a Feketelista testvérsorozata a korábban már megismert Tom Keen-nel (Ryan Eggold) és a harmadik évadban bemutatkozó anyjával (Famke Janssen) a főszerepben. A történet szerint Tom szövetkezik egy olyan zsoldoscsapattal, amely azokat a feladatokat és problémákat oldja meg, amelyre magának a kormánynak nincs elég bátorsága.

Midnight, Texas

Charlaine Harris - a True Blood - Inni és élni hagyni szerzőjének újabb regényciklusából készül tévésorozat. A történet egy olyan helyről, a Texas-beli Midnight-ról szól, ahol a való világ, és a természetfölötti összeér. A város maga, és annak lakói is tele vannak sötét titkokkal köszönhetően annak, hogy varázslóktól kezdve vámpírokon át bérgyilkosokig mindenki, aki "másféle" meghúzhatja magát itt.

Taken

Az Elrabolva-filmeket és a Liam Neeson által játszott karakter híressé vált monológját azt hiszem, hogy nem sokaknak kel bemutatni. Az NBC pedig látott fantáziát abban, hogy Luc Besson filmtrilógiájának főszereplője köré saját sorozatot írjanak, jobban mondva bemutassák azt, hogyan és miként is tett szert Bryan Mills azokra a sokszor emlegetett és látott különleges képességekre. A Taken nem ősszel, hanem csak midseasonben debütál, de ha jól sikerül, akkor egy nagyon izgalmas akciósorozattal bővülhet az amerikai, és akár a hazai tévés piac is.

Emerald City

A részben Magyarországon forgó sorozat újraértelmezi Óz, a csodák csodája történetét. A húsz éves Dorothy-t és K9-es rendőrkutyáját egy tornádó felkapja és egy számukra ismeretlen, misztikus helyen rakja ki őket. A főszereplő varázslót Vincent D'Onofrio alakítja. A sokak által ismert történetből megszokott karakterek új, kiszámíthatatlan formában és módon térnek vissza a tévéképernyőre. Miközben pedig Dorothy-t egyre csak terelgetik ebben a bizarr világban, ő úgy fedezi fel saját végzetét, és jövünk rá mi nézők arra, hogy nincs Ózhoz hasonló hely.

Komédiák

The Good Place

A CSI: Cyber helyszínelők kaszája nem igazán viselhette meg Ted Dansont, aki már akkor ezen a sorozaton dolgozhatott, amikor a helyszínelős széria még javán képernyőn volt. A The Good Place női, és talán főszereplője a Veronica Mars miatt ismertté vált Kristen Bell, aki miután meghalt - talán a véletlennek köszönhetően - a mennyországba, vagy egy ahhoz hasonló helyre, a The Good Place-re kerül. Azonban rá kell ébrednie, hogy életében nem volt valami kedves, szerethető ember, ezért a Ted Danson alakította mentora segítségével elhatározza, hogy megváltozik, és jó, vagy legalábbis jobb ember lesz. A sorozat készítője az a Michael Schur, aki a Városfejlesztési osztályt és a Brooklyn 99 - Nemszázas körzet című szitkomokat is megálmodta.

Trial & Error

A sorozat készítői között megtaláljuk azt a Matt Millert, aki tavaly a Mindörökkével (Forever) mutatkozott be, és tette le a névjegyét a tévés piacra. Új sorozata azonban nem dráma, hanem vígjáték lesz egy olyan idealista, New York-i ügyvéddel a főszerepben, aki egy déli kisvárosban kapja meg első nagy ügyét. A feladata, hogy megvédje a felesége bizarr meggyilkolásával vádolt férjet, egy excentrikus tanárt, aki viszont nem könnyíti meg az ügyvéd munkáját, ugyanis folyamatosan a gyanú árnyéka alá vetődik.

Powerless

A szuperhősös filmek, sorozatok és az ezek számára többnyire alapot biztosító képregények rajongói most egy kimondottan pikáns szériával lehetnek gazdagabbak, ugyanis a Powerless egy olyan biztosítótársaságról, és az ott dolgozók mindennapjairól szól, akik a szuperhősök után "raknak rendet", és nyújtanak különféle biztosításokat a világmentések közben felmerülő károk miatt.

Great News

A Tina Fey producerkedése mellett készülő komédia főszereplője egy olyan fiatal nő, aki egy kábeles hírtévénél dolgozik, és szépen építi karrierjét, fokozatosan lépked egyre feljebb a ranglétrán. A munkahelyi viszonyokat azonban felkavarja az, hogy minden lében kanál édesanyja pont ennél a tévénél kap állást.

Marlon

A sorozat címe a főszereplőt alakító színész, Marlon Wayans nevéből ered, és nem is véletlenül, ugyanis kvázi az ő életéről fog szólni a történet. A sorozat egy olyan férfiról szól, aki bár szerető apa, de az, hogy egy csapásra ismert lett, nagyon megnehezíti, hogy normálisan nevelje a gyerekeit, főleg úgy, hogy felesége "szerencséjére" pont férje a legbolondabb és a leggyerekesebb a családban.

Szerintetek melyik sorozat a legígéretesebb az NBC-től? 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.