Hirdetés

Star Trek Discovery - női főhős és egyéb részletek

|

Bryan Fuller, a készülő sorozat showrunner-je nagyon szűkmarkúan, de azért csepegteti az információkat a Star Trek univerzum legújabb fejezetéről. Többek között beszélt arról is, hogy az idősíkon hol fog elhelyezkedni a történet.

Hirdetés

Az Amerikai Televiziós Kritikusok sajtókonferenciáján osztott meg némi információt Fuller - fővesztés terhe mellett, ha esetleg túlságosan megeredne a nyelve. Azt azért megerősítette, hogy kezdetnek 13 részesre tervezik az első évadot, de siker esetén berendelnek folytatásokat hozzá. A főszereplőről annyit elárult, hogy emberi nő lesz, de nem kapitány. 

Hirdetés

A szereplőválogatás még nem kezdődött el, de mivel hamarosan forgatnak, a következő hetekben számíthatunk bejelentésekre ezzel kapcsolatban is. A sokszínűség kulcsszerepet fog játszani a sorozatban, mivel Fuller szeretne Gene Roddenberry eredeti látomásához szorosan hű maradni. A hűség egyben azt is jelenti, hogy az eredeti idővonalon fog játszódni, nem a mozifilmekén (Kelvin Timeline), és a moralizálás lételeme és központja lesz a történetnek.

A sorozat felépítése regényszerű lesz, abban a tekintetben, hogy minden egyes epizód egy fejezetként fog működni a maga saját történetívével, tehát néhány rész önállóan is meg fogja állni a helyét.

A főszereplőnő parancsnokhelyettesi pozíciót foglal el a Csillagflottában, és mivel egyelőre még nem választották ki az őt játszó színésznőt, nem lehet tudni, hogy fehér vagy színes bőrű lesz-e. Fuller elmondta, hogy a hat, kapitányi szemszögből készült sorozat után ezúttal szerettek volna más perspektívát is kipróbálni. 

Az eddigiektől eltérő dinamikát és kapcsolatot fogunk látni a legénységgel. Ahhoz, hogy igazán megértsen [a parancsnokhelyettes] valami nagyon idegen dolgot, először magát kell megértenie, és ez fogja őt megtanítani, hogyan boldoguljon másokkal a galaxisban.

A Discovery történései 10 évvel Kirk kapitány ötéves küldetése előtt játszódnak majd, és összekötőelemként fognak funkcionálni a Scott Bacula féle Enterprise és az eredeti sorozat között. Egy olyan eseménnyel fognak indítani, amiről esett szó már az eredeti sorozatban, de soha nem fejtették még ki bővebben az akkor történteket. A régi sorozatokat jól ismerőknek érdekes lehet. hogy az esemény, amire célzott, nem a Kobayashi Maru vagy az Axanari csata, sem a Földi-Romulán háború lesz és nem is a Csillagflotta 31-es szekciójához köthető történés lesz. 

Nincs kizárva annak a lehetősége sem, hogy az eredeti stábból vendégszerepelnek majd néhányan, de egyelőre az új karakterekre fókuszálnak. Azért annyit elhintett az ismert karakterek kapcsán, hogy Amanda Grayson (azaz Spock emberi édesanyja) személyét nagyon érdekesnek találja, és nagyon szerette Winona Ryder alakításában is a 2009-es filmben, és szeretné valamilyen mellékszál formájában belefűzni a történetbe. 
A sokszínűség fajokon átívelő lesz, tehát nem csak egy-egy idegen szereplő lesz a főszereplő gárdában, ami egyébként körülbelül hét központi karakterből fog állni. Fuller azt is megerősítette, hogy lesz meleg karakter is, hiszen az írók minden egyes szerep esetén megvizsgálták, hogy szolgálná leginkább a sokszínűség szellemiségét. 

Ahogy azt már korábban is lehetett tudni, a sorozat otthona a CBS All Access stream szolgáltatása lesz, azóta pedig új infó, hogy az Egyesült Államokon kívül a Netflixen keresztül lesz elérhető, heti megjelenéssel. Az indulás 2017. januárjában várható. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.