Hirdetés

Tisztázódtak a Star Trek sorozat részletei

|

A CBS 2017. januárjában induló új sorozatáról beszélt a műsor showrunnere, Bryan Fuller és néhány korábbi pletykát is cáfolt.

Hirdetés

Amint bejelentette a CBS, hogy a Star Trek indulásának 50. évfordulója alkalmából új sorozatot indít, azonnal elindultak a találgatások, hogy vajon melyik idővonalon és milyen időszakban játszódnak majd az új kalandok. Azt már korán tisztázták, hogy a Paramount által készített rebootolt filmekhez semmi közük nem lesz. Egyesek már azt is biztosra vélték tudni, hogy antológia sorozatot kapunk, évadonként más-más időszakra és szereplőkre koncentrálva.

Hirdetés

Ezek között a híresztelések között tett most kicsit rendet Bryan Fuller, aki felé egyelőre nagy a bizalom a Hannibál sikere és veterán Star Trek írói múltja miatt.

Olvastam, hogy Az új nemzedék előtt és A nem ismert tartomány után leszünk majd időben, ami nem igaz. Olvastam azt is, hogy antológiát készítünk, ami szintén nem igaz így. Érdekes látni, amikor a különböző elméletek néha ráhibáznak valamire, de inkább csak részigazságokat tartalmaznak, és a nagy részük nem igaz.

Elárult konkrétumokat is, pl. hogy az évad 13 részes lesz, és egy történetet fog elmesélni, valamint a teaser előzetesben nem véletlenül volt többes számba téve a legénység szó:

Több legénységet fogunk megismerni a történetben. Az egyik legizgalmasabb dolog számomra, hogy egy Star Trek történetet mesélhetünk el modern köntösben, a megszokottól kicsit eltérő megközelítésben. Olyan dolgoknak tudunk leásni így a mélyére, amelyeket csak érinteni tudtunk volna egy epizodikus felállásban.

A sorozatot a CBS nem fogja tévében vetíteni az első rész kivételével, hanem All Access nevű szolgáltatásán keresztül lehet majd az Egyesült Államokban streamelni, hetente kijövő részekkel. A formátum előnyökkel is jár:

Nem kell bizonyos műsorszórási gyakorlatokhoz és standardokhoz alkalmazkodnunk. Például ha akarjuk, lehetünk közönségesek is - nem mintha túl sok közönségességet szeretnék látni a Star Trekben. De mindenképpen lazábbak tudunk majd lenni, mintha televízióra készítenénk.

Arra is kitért, hogy van esély rá, hogy találkozzunk korábban megismert karakterekkel, és hogy törekedni fognak a sokszínűségre minden tekintetben:

Folytatni fogjuk a Star Trek progresszív hagyományait a szereposztás és a karakterek tekintetében, hogy egy befogadó világot hozzunk létre. Ez az egyik legjobb dolog, amit a Star Trek nyújtani tud: egy olyan jövőképet, ahol mindannyian jól kijövünk egymással.

További részleteket a Comic-Con tájára ígért, a munkálatok korai fázisában járnak egyelőre. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.