Hirdetés

Stranger Things - egy Lovecraft-szerű lény fenyeget a második évadban

|

Főhőseinknek ezúttal egy olyan iszonyatos erővel kell szembenézniük, amit a készítők Lovecraft szörnyeihez hasonlították.

Hirdetés

Már egy hónap sincs hátra a Stranger Things második évadának premierjéig, ami Netflix sorozathoz hűen a szezon mindegyik részével jelentkezik majd, szóval lesz elég rettegni való október végétől. A Comic-Con 2017 alkalmából nyáron egy hangulatos előzetes is érkezett.

Hirdetés

A sorozat két fejese, Matt és Ross Duffer elmesélték, hogy mire számítsunk a második évad jóval nagyobb rémétől. Elmondásuk szerint az első évad kapcsán még Steven Spielberg Cápa c. filmje adta az ötletet, hiszen ahogy ott a cápa a víz alá, itt egy fura ragadozó ragadta el áldozatait a tótágasba. Matt Duffer így írja le az új szörnyet:

Ez egy Lovecraft-féle megközelítés, egy dimenzió-közötti entitással, ami túl van az emberi felfogáson. Szándékosan nem akarunk túlságosan belemenni, hogy pontosan mi is ez.

Majd Ross Duffer hozzátette:

Azt gondolom a különbség az, hogy egy darabig nem fogtok rájönni, hogyan kapcsolódnak ezek a dolgok. De mind kapcsolódik egy bizonyos fenyegetéshez, aminek ahhoz a dologhoz van köze, amit Will lát az égen. Will az a szereplő, akin keresztül megérthetjük, mi folyik.

(Itt csak zárójelben megjegyzem, hogy aki nem lenne tisztában Lovecraft munkásságával, azoknak azt érdemes tudni, hogy ő egy a horror műfajára hatalmas hatást gyakorló író volt, aki a 20. század elején alkotott. Történeteire egy újfajta borzongás és az ismeretlen iszonyattal való szembesülés volt jellemző. Egy olyan kozmikus félelemet kreált, amitől az emberek már abba beleőrültek, hogy tudnak a létezésükről.)

A Stranger Things új évada október 27-én debütál a Netflixen. Ti várjátok már?

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.